instagram

79   1892
51   1021
113   5526
746   3974
62   3827

Tips tegen hoofdpijn (migraine)

Ik heb vaak echt enorm last van hoofdpijn. Dit deelde ik op mijn Instagram en ik kreeg de volgende tips.

Hoofdpijn vs. migraine

Wat ik precies voel is echt een vervelende zeurende pijn in mijn hoofd met vlagen van misselijkheid. Ik wil dan echt helemaal niets horen of zien en het liefst alleen zijn en slapen, maar dat gaat een beetje lastig als alleenstaande moeder van 2 kinderen.. Het verschil tussen ‘gewoon’ hoofdpijn en migraine is dat je met migraine moeite krijgt met het uitvoeren van de dagelijkse taken. Al is hoofdpijn ook niet fijn, is het wel dragelijker en sneller te verhelpen. Als ik aan migraine dacht, dan dacht ik altijd aan de heftige varianten dat men het bijna niet overleefd als ze maar iets van licht zien.

Migraine

Maar er zijn dus verschillende soorten migraine. Dat wist ik niet! Buiten het feit om dat er verschillende soorten zijn, kan de een meer hebben dan de ander. Ik deelde mijn klachten in mijn stories op Instagram en al gauw bleek dat ik waarschijnlijk wel migraine heb. Ik zeg waarschijnlijk omdat niet een arts deze diagnose heeft gesteld, maar omdat vele mensen die migraine hebben mijn klachten herkenden. Ik kreeg de volgende tips:

Tips tegen hoofdpijn (migraine):

 • Veel (water!!) drinken
 • Zo veel mogelijk rust pakken (slapen)
 • De ruimte donker maken
 • CBD olie (zonder THC)
 • Ontspanningsmassages
 • Excedrin (werd veel genoemd!!)
 • Aromed (hoofdroller)
 • Toco Tholin
 • Dryneedling
 • Atlascorrectie
 • Handen en voeten in een teil met warm water met iets kouds (uit de vriezer) bijv. in je nek
 • Eetpatroon aanpassen (gezonder eten)
 • Botox (schijnt echt te werken!)
 • Tussen je duim en wijsvinger drukken (of een knijper plaatsen)

Hopelijk kan je iets met deze tips!

Waarom ‘wil’ ik geen paracetamol?

Ik wil het liefst gewoon helemaal niets innemen, omdat ik vind dat mijn lichaam het zelf moet doen. Klinkt heel streng, maar ik bikkel liever door en probeer dan eerder wat te slapen voordat ik een paracetamol inneem. Wellicht is dat ook de reden dat ik tijdens mijn bevallingen heel duidelijk heb gezegd dat ik absoluut GEEN ruggenprik wilde hebben. Anyway, het zit gewoon tussen mijn oren. Ik raak heus niet verslaafd aan paracetamol, maar gewoon dat ik er dan niet zonder kan maakt mij een beetje angstig lijkt wel. Ik vind het erg lastig uit leggen. In mijn hoofd klinkt het logischer.

Huisarts

Ik heb echt al wel een hele tijd last van hoofdpijn. Ik klaag er vaak over en zoveel dat moeders (die echt totaal niet bezorgd is) aangeeft dat ik naar de huisarts moet om een doorverwijzing te vragen zodat er een scan van mijn hoofd kan worden gemaakt. (Volgens mij gaat het niet zo makkelijk maar goed). Ik wuifde het altijd weg met dat het stress is en dat ik er gewoon doorheen moet. Als het echt iets ernstigs is/was dan zouden er denk ik wel meerdere dingen spelen toch? Ik denk dat ik het nu toch wel ga doen. Het is heel lastig om dit te onderzoeken, maar het is ook echt niet fijn leven zo.

Heb jij wel eens last gehad van migraine? En hoe ga jij hier mee om?

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Larissa
  18 juli 2020 / 5:21 pm

  Ook ik heb het met auraverschijnselen. En dan zie je idd niets meer. Ene keer is het erger dan de andere keer. De hoofdpijn komt erna en het liefst lig ik dan in bed in een donkere kamer. Soms heb ik het 2x in de maand en dan heb ik er opeens pas na 4 maanden weer last van. Excedrin werkt bij mij wel gelukkig.

 2. Jelmer
  18 juli 2020 / 12:04 pm

  Hoi,
  Ik kwam toevallig je blog tegen. Ik ben manueel therapeut en behandel regelmatig mensen met hoofdpijn klachten. Ik zou je wel adviseren om hulp te zoeken als je er zo veel last van hebt want er zijn zeker opties.
  De IHS (international headache association) heeft definities voor verschillende typen hoofdpijn.
  Wat betreft migraine zijn er medicatie die preventief kunnen werken als amitriptyline, en er zijn onderzoeken die fysio/manuele therapie als even effectief beschouwen. Dus zeker interessant om een keer professionele hulp te zoeken (er zijn ook nog zo genoemde hoofdpijn centra’s). Succes hopelijk helpt het je.

 3. Anita
  18 juli 2020 / 8:03 am

  Ik heb migraine met auraverschijnselen. Eerst komen er rare flitsen in mijn gezichtsveld, waardoor ik niets meer zie. Zodra de aura’s weg zijn, begint de hoofdpijn. Ik word er moe van, dus een dutje doet wonderen. Naderhand voelt mijn brein nog langer ‘moe’, ik kan dat ook niet anders uitleggen. Als ik de volgende dag bijvoorbeeld moet niezen, kan ik nog voelen aan welke kant van m’n hoofd de hoofdpijn zat.
  In mijn geval is het hormonaal en gelukkig gebeurt het gemiddeld maar 1/2 keer per jaar, maar vervelend is het zeker!

  • Nova
   Auteur
   18 juli 2020 / 8:55 am

   Jeetje zeg, wat vervelend inderdaad. ‘Gelukkig’ dat het dan maar 1/2 keer per jaar is. Sterkte!