instagram

55   1292
50   1011
113   5501
744   3965
62   3822

Met je dreumes voor het eerst naar de tandarts

Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om de tandarts te bezoeken. Dit in tegenstelling tot kinderen. Ongeveer 15% van de kinderen schijnt bang te zijn voor een tandartsbehandeling. Ondanks dat moeten we er toch allemaal minimaal 1 keer per jaar aan geloven. Ik ook en mijn zoon E. ook. Dat is dus ook wat wij van de week hebben gedaan. E. zijn eerste tandartsbezoekje!

Nu al?

Dreumes gebit

Je zou zeggen dat het wat vroeg is om een 19 maanden oude dreumes mee te nemen naar de tandarts. Ik vond dat niet, aangezien hij bijna een volledig melkgebit heeft. Hij mist alleen zijn 4 tweede kiezen, die schijnen ook pas te komen tussen de 23-31 maanden dus zo gek is dat niet.

MelkgebitDe tandarts

Ik ging eerst. E. kon dan zien dat ik zonder problemen in de stoel ging zetten en gewillig mijn mond opende zodat de tandarts haar werk kon doen. Je moet immers het goede voorbeeld geven, je kind staat naar je te kijken.. Ik had een gaatje dat gevuld moest worden en ben als de dood voor alles wat met naalden te maken heeft, dus ook voor de verdoving. Gelukkig heb ik de liefste tandarts die eerst een zalfje laat intrekken op de plek waar zij mij gaat verdoven, zodat ik de prikken van de verdoving nauwelijks voel. Dit heeft uiteraard ook bij mijn: ‘hou-je-cool’ act geholpen.
Hij keek erg aandachtig en deed moeite om alles goed te zien. Het geluid van het boren, zuigen noem maar op vond hij heel interessant!

En dan mag jij E.
Dreumes bij de tandarts

Toen ik klaar was, was het zijn beurt. ┬áNormaal gesproken is het de bedoeling dat de dreumes op de schoot van een ouder gaat zitten. Logisch, want zo’n idioot grote stoel met allemaal belichting en al die tandartsinstrumenten er omheen, is niet niks! Ik heb er voor gekozen om hem eerst alleen te laten zitten in de grote stoel. Ik gokte dat het wel goed zou gaan, aangezien hij niet zo snel bang is voor een vreemde omgeving. En dat had ik goed gegokt.

Dreumes naar de tandarts

De tandarts ging eerst met een tandenborstel in zijn mond om hem te laten zien dat ze wat met zijn tanden ging doen. Tandenpoetsen is vertrouwt en dat was een goede start om de controle mee te beginnen. Daarna volgde er een spiegel en ook meteen het spannendste gedeelte. Gaat hij luisteren naar wat de tandarts tegen hem zegt? En ja hoor, ook dat ging goed! Ze vroeg of hij zijn mond open wilde doen en die vloog open! Ze zag meteen dat hij al aardig goed op weg was met zijn melkgebit!

Dreumes naar de tandarts

Ik ben hartstikke trots op mijn kleine ventje. Hij deed het super goed! Ik heb hem nu vast kennis laten maken met de tandarts. Hij zal er toch echt aan gaan moeten wennen, want we moeten er twee keer per jaar heen. Tot over een half jaar tandarts!

 

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 24 juni 2016 / 12:41 pm

    Wat knap dat hij dit gewoon laat doen!!! Ik denk niet dat Vince dit zo gauw zal laten doen. Tandenpoetsen vind hij al een beetje lastig…