instagram

83   1943
51   1027
113   5530
747   3982
62   3830

blk. water

blk. water. Is een hele (gezonde) hype. Ik ben zelf een grote water-drinker. Hierdoor trok de zwarte kleur van het water mijn aandacht. Ik testte het, zocht en vond de nodige informatie bij elkaar en wil jullie er nu graag wat meer over vertellen.

blk.
blk. (spreekt het uit als: Bee-El-Kay) water, komt oorspronkelijk uit Canada. Het zit in een transparante fles en is inderdaad zo zwart als dat het er uit ziet. BLacK, daar komt de naam hoogstwaarschijnlijk ook vandaan. Het water is sinds de lancering een groot succes. Verschillende celebs zijn al fan. Nu jij nog!

blk.

 

Wat is het!?
Ik zal het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Het heeft me zelf ook enige moeite gekost om het te begrijpen, maar het moet nu wel aardig lukken.
In blk. water zit geen suiker, koolhydraten, cafeïne of kleurstoffen. Maar wat zit er dan wel in!? Fulvine mineralen.
blk. water is het eerste natuurlijke mineraal water waaraan fulvine mineralen zijn toegevoegd. Fulvine zelf bevat meer dan 70 mineralen en sporenelementen afkomstig uit specifieke fulvinezuren. Ja, als je dit snel leest denk je vast: “En nu in het Nederlands!?” Nederlandser dan dit kan ik het helaas niet krijgen..
Maar goed, deze gezonde mineralen geven het water de zwarte kleur. Fulvine zorgt ervoor dat de opname van mineralen in planten wordt verhoogd. Dit heeft dezelfde werking op een menselijk lichaam. Door fulvine worden, onder andere, de voedingstoffen beter opgenomen in het lichaam.

blk.

Wat doet het nog meer!?
Door de toevoeging van de meer dan 70 mineralen en sporenelementen aan het natuurlijke mineraal water, is blk. erg gezond. Als ik het moet geloven, dan heeft het ook een aantal gunstige effecten op de lichamelijke gezondheid.
Voorbeeld elementen en gunstige effecten:
Boor – Dit zorgt voor een verbeterende werking op de hersenen. Je geheugen en concentratie wordt hierdoor verbeterd.
Silicium – Goed voor de huid, de nagels, het haar en het bindweefsel. 
Zink – Dit heeft een gunstig effect op het immuunsysteem en de wondgenezing.
Germanium – Hierdoor worden de inmuun eigenschappen verhoogd.
IJzer – Dit is belangrijk voor de bloedcellen.

blk.

Mijn mening
Omdat ik zelf veel van water houd, ben ik fan. Tot op een bepaalde hoogte. Ik zal de plusjes en minnetjes op een rijtje zetten.
+ Het is zwart. Zwart is een van mijn lievelingskleuren.
+ Het staat ook gewoon fancy als je zwart water aan het drinken bent. Je wil hier gewoon echt mee gezien worden.
+ Het schijnt erg gezond te zijn.
+ Het smaakt gewoon naar water. Wel met een kleine nasmaak, maar over het algemeen is er niets op aan te merken.

– Het is zwart. Ondanks dat het mijn lievelingskleur is, schrikt de kleur als water toch wel af. Dit zit echt tussen mijn oren, want cola is natuurlijk ook zwart. En dat drink ik ook gewoon zonder er bij na te denken.
– Hoe veel gezonder kan blk. water nou eigenlijk wel niet zijn? Kloppen de voorbeelden van de gunstige effecten die blk. water heeft op de lichamelijke gezondheid wel? En hoe merk je dat? Hoe bewijs je dat? Allemaal vragen waar je naar mijn idee toch niet achter komt.
– De prijs. €4,50 voor 0,5 liter.

blk.

Het conservatorium hotel in Amsterdam verkoopt blk. water. Je zou het eventueel ook kunnen bestellen via www.getblk.com!
blk. is fancy, hip en trendy, maar prijzig. Als je het toch kunt veroorloven, dan kan ik deze gezonde hype alleen maar toejuichen!

Wat vind jij hiervan? En zou jij blk. water drinken? Let me know!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 15 november 2018 / 3:32 pm

  Je kunt ook gewoon fulvic acid mineralen kopen en die in een flesje water druppelen. Als het water dan goudkleurig wordt zit je goed. Want dat is de puurste vorm van fulvinezuur en smaakloos. Smakelijker wordt het wanneer je het gewoon in jus d’orange of een smoothie doet…

 2. 16 februari 2016 / 10:07 am

  Hiya!

  Lovely post about the Blk water. Linhard on van Baerlestraat was where I first found it in Amsterdam. It’s very interesting, a little scary to drink but nice!

  Nicole

 3. Aysha
  2 juni 2015 / 9:48 am

  Thanks voor je leuke blogpost! X Aysha

 4. Sabrine
  31 mei 2015 / 12:57 pm

  Nou €4,50 voor een flesje water gaat mij toch net iets te ver… Voor mij een nee dus. Maar toch een superleuke post!

  • Nova
   31 mei 2015 / 1:09 pm

   Ik kan me heel goed voorstellen dat het net iets te veel geld is voor een flesje water!
   Bedankt Sabrine, voor je compliment 🙂

 5. 31 mei 2015 / 12:24 pm

  Nope, ik zou het niet drinken. Het water dat uit de lucht valt is ook niet zwart, en ik voel er weinig voor om dan zoiets te drinken. Ik drink liever bronwater.

  • Nova
   31 mei 2015 / 12:32 pm

   Begrijpelijk Nicky! Ik had er ook erg veel moeite mee hoor, maar heb het toch moeten doen! Anders kon ik deze review ook niet schrijven, haha.

 6. Lisette
  31 mei 2015 / 10:44 am

  Hoi Nova,

  Leuk dat je hierover een blog hebt geschreven, want ik was niet bekend met deze hype. Het idee om zwart water te drinken schrikt me toch wel af hahah

  Liefs

  • Nova
   31 mei 2015 / 10:57 am

   Hi Lisette,

   De hype waait langzaam over naar Nederland!
   Het is inderdaad een beetje eng haha, maar het is zeker het proberen waard!

   Liefs,

   Nova