Jaaaa!! Het wordt dan EIN-DE-LIJK lekkerder weer. Als de zon zich laat zien, dan wordt het ook weer tijd om het huidje van je kindje te beschermen. Ik vond het erg lastig om een zonnebrand crème/spray te vinden voor een kindje met getinte huid. Vele zonnebrand crèmes/spray’s laten namelijk een paarse gloed achter bij mensen met een getinte/donkere huid. Dat staat een beetje raar vind je niet? Daarom ging ik opzoek naar verschillende zonnebrand crèmes/spray’s waarbij je dit probleem niet hebt! En omdat er zoveel vraag naar was, deel ik het graag met jullie! 

Veel keus

Er is enorm veel keus! Je weet op een gegeven moment niet meer waar je moet kijken als je voor de schappen in een drogisterij staat. Ik kijk altijd naar kids, dat zal altijd wel goed zijn voor kinderen denk ik dan maar. Alleen dan komt het! Welke moet ik hebben? Want zoals ik al eerder aangaf, slaan sommige paars uit bij mijn zoontje en dat moeten wij niet hebben.

Eigen ervaring

Vision Kids Mouse

De voorafgaande jaren gebruikte ik altijd Vision Kids Mouse. Buiten de geur om, heb ik echt geen klachten en zou ik het iedereen aanraden die de geur niet belangrijk vindt. Het ruikt namelijk niet zo lekker,of waar ik na dit onderzoek ben achter gekomen: geurloos.. Maar goed, vorig jaar wilde ik dus om de geur iets anders proberen, maar dat was zonder succes. Ik had de kids zonnebrandspray van Nivea, gewoon de eerste de beste die ik zag. Dacht kids? Top! En de geur? Nog beter! Maar ik kreeg er een smurfje voor terug. En bij mij weegt de geur niet zwaarder dan de paarse gloed..

Nivea zonnebrand

Tips

Ik heb ze op 1 na allemaal uitgeprobeerd op mijn eigen huid. Ben dan niet in de zon gaan liggen of het water in gedoken, ik stond gewoon in de drogist. Hierdoor heb je in ieder geval wel de garantie dat deze zonnebrand crèmes/spray’s invisible/transperant zijn en dus geen paarse gloed achter laten. Tips zijn in willekeurige volgorde.

Tip 1

Garnier AMbre Solaire Zonnebrand Kids Anti Zand

Garnier Amre Solair Kids Zonnebrandspray Anti Zand

Deze is perfect voor op het strand. Hij werkt namelijk zandafstotend en gaat het jeukende gevoel dat zand kan veroorzaken tegen. Daarnaast trekt deze vrijwel meteen in, dus spray and go! Ik weet niet waarom, maar ik had verwacht dat deze heel lekker zou ruiken. Het blijkt geurloos te zijn (wat ik dus niet lekker vind). Je kunt het goed vergelijken met de Vision Kids Mouse.

 

Tip 2

P20 Once a Day Sun Protection 50 

P20 once a day sun protection

Dit merk staat er om bekend dat je het maar 1 keer hoeft te smeren en dat het dan 10 uur lang beschermt! Ik had er zelf nog nooit van gehoord en ging dus even naar de drogist om het te testen. Het is een soort van olieachtige zonnebrand, met een beetje een aparte geur. Ik heb zo’n beetje mijn twijfels bij een zonnebrand die je maar 1 keer hoeft te smeren, aangezien er overal wordt geadviseerd om om de 2 uur opnieuw in te smeren. Anyway, je moet deze wel echt goed uitsmeren anders vlekt het.

 

Tip 3

Lovea Zonnebrandspray Kids

Lovea zonnebrandspray Kids

Ook deze zonnebrand is waterbestendig. Hij bevat ook minerale UV bescherming en is speciaal voor kinderen. Het is gemaakt op basis van Arganolie en bevat geen syntetische parfum, parabenen en andere nanodeeltjes. Een goede aanrader dus voor kindjes met een gevoelige huid. Als je hem aanbrengt is het een soort van olie met een geur die ik niet helemaal kan thuisbrengen. Het komt in de buurt van mint denk ik? Ik vind het in ieder geval niet heel vervelend, maar het is niet wat ik zocht.

Tip 4

Nivea Sun Protect & Refresh transperante zonnebrand

Nivea Sun Protect & Refresh

Deze is niet speciaal gericht op kinderen, maar wel te verkrijgen in factor 30 en 50. Het is een zonnebrandspray met een verkoelend effect en niet geheel onbelangrijk: het is water resistent! Ook deze trekt snel in, dus spray and go. En met de heerlijke geur van Nivea die wij gewend zijn. (!!)

Tip 5

La Roche Posay Anthélios

La Roche Posay Anthélios

Dit is de enige uit het rijtje die ik niet zelf heb getest. Ik kan er daarom ook niet heel veel over zeggen en alleen de lovende verhalen geloven van de mensen die deze aanbevolen. Ik ga er alleen niet van uit dat deze een bepaalde geur heeft net als Nivea (ik ben moeilijk, I know..)

Tip 6

Kruidvat Solait Kids Zonnebrandspray 

Kruidvat Solait Kids Zonnebrandspray

Extra water bestendig. Dit is een budget tip! Je hebt ‘m al voor €8,99. Doet echt wat het moet doen en geeft uiteraard ook niet af, anders stond het niet in dit lijstje. Het heeft geen geur, je kan dit vergelijken met de andere zonnebrandspray’s die geurloos zijn.

Mijn keuze

Uit eindelijk heb ik dan toch gekozen voor de Nivea Sun Protect & Refresh transperante zonnebrandspray! Deze ruikt heeerlijk, trekt snel in en is water resistent. Ik snap niet dat ik deze niet eerder heb ontdekt. Nu maar hopen dat ik ook zo enthousiast blijf bij gebruik.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Liefs,

Nova

 

1 Comment on Zonnebrand voor kinderen met een getinte huid

  1. Nummer 2 gebruikte me moeder vroeger altijd by ons en wij zijn blond met een lichte huis ( Monica moeder van sjerno )

    Hij werkt echt en je hoef het echt maar 1 keer te smeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge