instagram

80   1897
51   1022
113   5527
746   3976
62   3827

Tag: Would you rather – Mommy style

Lieve Cassandra heeft mij getagd om de Would you rather… mommy style tag in te vullen. Hartstikke leuk! Het duurde even, maar hier is hij dan. Door middel van deze tag leer je mij ook beter kennen als mama. Deze vragen zijn wel gebaseerd op moeders met iets oudere kindjes, maar dat maakt helemaal niet uit! Ik heb de vragen met veel plezier beantwoord.

❥ Maak je liever kots schoon of een poep ongelukje?

Liever een poepongelukje. Spugen is voor E. ook heel vervelend, en poepen niet. Daarom maak ik liever een poep ongelukje schoon, dan kots!

❥ Stofzuig je liever of doe je liever de was?

Ik vind het eigenlijk beide niet erg om te doen. Maar als ik zou moeten kiezen, dan liever de was.

❥ Laat jij je kinderen liever lopen of in de wandelwagen zitten?

Het zou wel heel eng zijn als E. (5 maanden) kan lopen, dus hij zit voorlopig nog in de kinderwagen. Maar als hij zou kunnen lopen, dan zou ik het gewoon afwisselen denk ik. Als we er tijd voor hebben, het is niet een te drukke omgeving ( de stad bijvoorbeeld), dan mag hij van mij best een stukje wandelen.

❥ Speel je liever met speelgoed of kleur je liever?

Nu speel ik liever met speelgoed, daar heeft E. wat aan. Kleuren helaas nog niet. Als hij oud genoeg is om te mogen en kunnen kleuren, dan doe ik dat liever.

❥ Eet je liever overblijfsels van je kind of maak je een eigen snack?

Als ik de overblijfsels van E. zou moeten eten, dan zou het niet best zijn. Hij krijgt nog volop de fles en af en toe een fruit- of groente hapje. Ik zou het dus echt niet overleven en maak daarom mijn eigen snack! 😉

❥ Ga je liever naar de wc met je kids of heb je ze liever buiten schreeuwen voor de deur?

Om nou met een kleine, dat overal aangaat, in zo’n klein hok opgesloten te zitten is niets. Maar je kind voor de deur van de wc horen schreeuwen al helemaal niet. Ik denk dat ik het zo zou oplossen, door de wc-deur gewoon open te laten. Dan zie ik wat hij doet en ziet hij mij en dan maar hopen dat hij daar ook mee akkoord gaat!

❥ Doe je liever een dutje of kijk je liever een serie o.i.d.?

Ik kijk liever een serie! En als ik dan heel moe ben, dan val ik wel tijdens het kijken van de serie in slaap.

❥ Kies jij liever de kleding van je kinderen met een discussie of laat je ze zelf kiezen met uit eindelijke een foute combi?

Oei, ik hoop dat ik geen discussies hoef te gaan voeren met E. over zijn kleding. Dat hoopt natuurlijk iedere moeder, logisch. Maar mocht het zo ver zijn, dan wil ik hem best zijn zin geven als wij geen afspraken gepland hebben staan. Dan zeg ik oprecht: “Leef je uit kind.” Als wij wel ergens naartoe gaan, dan heeft hij gewoon een probleem en dan wordt er aangedaan wat mama heeft uitgekozen.

❥ Ga je liever op zoek naar een schone slabber of doe je het shirt uit?

Ik doe het shirt uit. Ik ben wel van dat ‘netjes eten’ (voor zo lang dat gaat), maar als hij er een kliederboel van maakt, dan gaat het shirt gewoon uit. Ga niet 2 slabs vies maken tijdens het geven van één voeding.

❥ Deel je liever je snoep met de kinderen of leg je het weg voor later?

No way, dat wordt weg gelegd voor later. Ik denk dat ik een vaste dag voor E. ga inplannen waarbij hij 3 snoepjes, of zo iets, mag uitkiezen en daar moet hij het de hele week mee doen. Of het gaat werken met een oma die het leuk vindt om hem alles te geven? Weet ik niet! Maar het is zeker het proberen waard.

Hierbij tag ik de volgende lieve mama’s om ook deze leuke Would you rather… Mommy style tag in te vullen: Karin, Sylvie en Sanja! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie antwoorden. ♡

 

 

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *