instagram

79   1877
51   1021
113   5525
746   3974
62   3827

Wasbare luiers van Bambino Mio

Van Bambino Mio kreeg ik 3 wasbare luiers om te testen. Bij E. heb ik het nog nooit gebruikt, dus dit was mijn eerste kennismaking met wasbare luiers.In deze blogpost vertel ik jullie wat meer over wasbare luiers en deel ik natuurlijk ook mijn ervaring.  

Bambino Mio

Er zijn gelukkig steeds meer verschillende merken die wasbare luiers aanbieden, maar vandaag vertel ik jullie over mijn ervaring met de wasbare luiers van Bambino Mio. Bambino Mio staat bekend om de wasbare luiers met verschillende vrolijke printjes. Je kan de luiers los kopen, als set aanschaffen (6 stuks) of de keuze maken voor het premium pakket geboorte tot zindelijkheidstraining.

Bambino Mio

Wasbare luiers vs. wegwerp luiers

Hier een aantal voor en nadelen van wasbare luiers en wegwerpluiers.

Prijs

De prijs om wasbare luiers aan te schaffen kan je afschrikken, maar uit onderzoek is gebleken dat wasbare luiers in vergelijking met wegwerp luiers maar liefst 36% goedkoper is. Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat kinderen die wasbare luiers hebben gedragen sneller zindelijk zijn dan kinderen die wegwerp luiers hebben gedragen. Dus dan scheelt het nog meer!

Milieu

Naast het prijsvoordeel, zijn wasbare luiers ook beter voor het milieu. En dan hoor ik je bijna denken: “Maar je draait dan wel meer wasjes, dus dan kom je toch op het zelfde neer?” Ook als je de wasjes en de wasmiddel die je gebruikt meetelt, winnen de wasbare luiers het van de wegwerp luiers.

Bambino Mio

Allergie

De kans is vele malen groter dat een kindje een allergische reactie heeft op wegwerp luiers.

Gemak

Eerlijk is eerlijk, wegwerp luiers zijn gemakkelijker dan wasbare luiers. Je haalt de vuile wegwerp luier van de billen en gooit het zo de vuilnisbak in en pakt een ander. De wasbare luiers moeten wel gewassen zijn, voordat je een ander gaat gebruiken. Ik raad mensen die regelmatig achterlopen met de was geen wasbare luiers aan.

Mijn ervaring

Naast de feiten over wasbare en wegwerp luiers, geef ik natuurlijk ook mijn eigen mening. In het begin vond ik het een beetje een gek idee, maar ik heb met mijzelf afgesproken om niet na te denken en het gewoon te doen! En met als resultaat dat ik blij ben verrast. Ik had dat absoluut niet verwacht. Ik denk dat ik het leukste van alles nog vind dat ik nooit met het probleem zit dat ik geen luiers heb in huis. 😉 Dus raad ik het mensen aan? Absoluut!

Bambino Mio

Kende jij het merk Bambino Mio al? 

Liefs,

Nova

 

 

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *