SpeelgoedSpeelgoed

Vegan cake recept, lekker voor iedereen!

Dat wij, mijn kinderen en ik, graag bakken is geen geheim. Maar een vegan cake is wel een primeurtje! Wij bakten voor het eerst zonder boter en zonder eieren. Benieuwd?

Waarom een vegan cake?

Waarom niet!? Ik vind bakken heerlijk en experimenteren met bakken doe ik ook graag. Toen ik werd uitgedaagd om met appelmoes te bakken, wist ik even niet wat ik hoorde. Appelmoes en bakken? Kan dat? Het schijnt van wel ik zou ik niet zijn als ik de uitdaging niet aan zou gaan. En daar gingen we dan!

Servero appelmoes

In dit recept is de biologische 100% appelmoes van Servero het hoofdingrediënt. Servero heeft maar liefst 3 100% appelmoes varianten in het assortiment en allemaal zonder toegevoegde suikers:

  • 100% Appelmoes original 
  • 100% Appelmoes biologisch
  • 100% Appelmoes met stukjes

Omdat ik voor een vegan cake ga, heb ik gekozen om de Servero 100% appelmoes biologisch te gebruiken. 

Ingrediënten

250 gram Servero 100% appelmoes biologisch (in plaats van 250 gram boter)
250 gram bakpoeder
150 gram suiker
60 ml amandel melk
2 banenen (in plaats van 4 eieren)
1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze vegan cake

Verwarm de oven vast voor op 160 graden. 
Doe de 250 gram biologische appelmoes in een beslagkom en voeg daar de 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker aan toe. Mix het even goed door en prak dan de 2 bananen en die voeg je er aan toe en mixen maar. 

Voeg nu de 250 gram bakpoeder er aan toe terwijl je door blijft mixen tot een lekker beslagje en voeg als laatste de 60 ml amandel melk er aan toe.
Doe met een bakkwast de bakvorm ‘invetten’ met de resterende appelmoes en alles wat nog over bleef dat werd hier lekker opgegeten. Ik geef haar ook geen ongelijk, 😉

Giet het beslag in de bakvorm en zet de timer aan. Ik had het staan op 45 minuten, maar ik heb er uiteindelijk nog 15 minuten aan toegevoegd en toen was hij klaar!

En en en? Was het lekker?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo heel veel van de cake verwachtte. Het is ook een erg compacte cake en dat is dus anders dan de luchtige boeren cakes die ik normaal gesproken maak. De kids en ik waren alle drie erg nieuwsgierig naar de smaak. J. en ik waren meteen verkocht, E. moest er even aan wennen. Ook bij hem ging het uiteindelijk goed naar binnen. Hij zei ook echt: “Mama, als het niet lekker is, dan wil ik er ook niet mee op de foto hoor.” Nou je ziet hem met een big smile staan, dus dat zegt genoeg! 

Ga jij dit ook maken?

Ik ben nu wel heel erg benieuwd of jij dit recept gaat uitproberen. Laat je het even weten? Vind ik leuk! 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *