instagram

4   258
84   1992
51   1031
113   5545
747   3988

Throwback Thursday: Stedentrip – Barcelona

3 weken geleden maakte ik een tripje naar Barcelona. Tijdens mijn zwangerschap vertrok een vriendin naar deze prachtige stad om daar, ongeveer 5 maanden, stage te lopen. We waren er al snel over uit dat het leuk zou zijn als ik haar na de bevalling een bezoekje zou komen brengen. In januari hielp mijn moeder mij hieraan herinneren, ik was het namelijk allang vergeten. Ik overlegde met mijn, in Barcelona stagelopende, vriendin en het was geregeld!

Daar ging ik dan. Voor het eerst alleen vliegen. Ik had al heel lang niet meer gevlogen, dus dat was al spannend op zich. Maar nu was het ook nog eens alleen. Uit eindelijk viel het natuurlijk heel erg mee.

Welcome to Barcelona.
Het duurde even, maar daar zag ik haar hoor! ( Ze wist niet dat ik met KLM vloog en stond daarom bij de verkeerde terminal te wachten.) Het hotel waar ik in verbleef was bij haar om de hoek, echt ideaal. We besloten om met de trein en daarna per metro te gaan. En natuurlijk rijd de trein weer precies voor onze neus weg… Het werd een half uurtje wachten. Maar we hadden zo veel te vertellen, dat we dat niet eens door hadden. Om over te stappen van de trein naar de metro, moesten wij het stationshal door lopen. Tot de verbazing van mijn grote voetbalfanaat-vriendin, stonden daar zomaar de spelers van de voetbalclub RCD Espanyol. Dit was overigens een leuk welkom ! Barcelona Bunkers Del Carmel
Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, heb ik me eerst ingecheckt in het hotel. Daarna hebben wij wat gegeten en zijn we meteen door gegaan naar de Bunkers del Carmel, dit zijn bunkers uit de burgeroorlog. Hier had je een prachtig uitzicht over de stad. Eigenlijk heb je vele plekken in Barcelona die een mooi uitzicht bieden over de stad.

The next day
De volgende dag hebben wij de Camp Nou Tour gedaan. Als jij je studentenkaart laat zien, dan krijg je €6,- korting! Wij betaalden dus daarom maar €17,00. Wij besloten ook om een portable gids erbij te nemen en daar betaal je €5,00 voor. Je mag zo lang als je wil in het stadion blijven, wij hebben het er ook echt van genomen. Wij waren er, als ik me niet vergis, ruim 3 uur! Niet heel gek als je met een echte Barca-fan op stap gaat ;). Je wordt overspoeld met het clublied. Ik zong mezelf in slaap. Er spookte steeds maar door mijn hoofd: “Barca, Barca, Baaaarca.
Naast de tour hebben we ook nog geshopt. Eerst naar Primark en daarna de stad in. Ik had geluk dat het al wat later was, want op Plaza de Catalunya zijn enorm veel duiven te vinden. En ik ben totaal geen duivenvriend.
Na het shoppen belandden we rond half 10 bij La Tagliatella. Voor pizza, pasta en diverse vlees en visgerechten moet je echt daar zijn! Heerlijk was het en ook niet te duur.

MatchdayMes Que un Club
De dag van de wedstrijd was aangebroken. Ik kan mezelf geen voetbalfanaat noemen, maar ik ben er ook helemaal niet vies van! Ik raad je aan als je tijd hebt en naar FC Barcelona gaat, doe een dag daarvoor de Camp Nou Tour. Als je meteen naar de wedstrijd gaat, dan moet je alle grote indrukken nog verwerken. Ik kon lekker gaan zitten en genieten van de wedstrijd. Ondanks dat zij met 0-1 hadden verloren, vond ik het een geweldige ervaring.
Na de wedstrijd zijn we eerst langs Sagrada de Familia gegaan en daarna naar de prachtige ‘Fonteinshow’ geweest bij Plaza de España.

Relax
De een na laatste dag in Barcelona zijn we wezen lopen langs het strand. Het was prachtig weer en daarom ook enorm druk. Het was ongeveer rond de 17 graden. Toevallig was er die dag ook nog carnaval, je zou het een beetje kunnen vergelijken met de zomercarnaval in Rotterdam. Moet dan wel eerlijk bekennen dat de zomercarnaval in Rotterdam meer sfeer heeft.
Hierna zijn we wederom weer gaan shoppen. Dit keer bij Maga Magnum, dit is een winkelcentrum dat dichtbij het strand te vinden is. En ook nog eens op zondag open! Niet geheel onbelangrijk.

Pasta Bolognese Laatste dag
De laatste dag stond in het teken van de laatste dingetjes doen. Wegens omstandigheden vertrok mijn vriendin halsoverkop dezelfde dag al dat ik vertrok weer naar Nederland. Er moesten een aantal dingetjes geregeld worden en wij besloten, voordat wij naar het vliegveld vertrokken, eerst nog een hapje te eten bij La Tagliatella.

Het was een erg leuke tijd in Barcelona, ik ga er graag nog een keer naartoe. En ik raad het de moeders echt aan om, als het kan, er eventjes tussen uit te gaan.

Leuke weetjes:

– In Barcelona rijden de bussen ook ’s nachts. Niet alleen in het weekend, maar ook door de weeks!
– In Barcelona kennen ze geen hooliganisme zoals hier in Nederland of Engeland bijvoorbeeld.
– Bijna alle winkels, een heel groot gedeelte in ieder geval, zijn tot 21:00 uur open!
– Je hebt niet/nauwelijks problemen om als toerist te communiceren met de locals in Barcelona.
– Er zijn enorm veel bezienswaardigheden te vinden in Barcelona. Als je een bezienswaardigheden gek bent, dan adviseer ik je om goed te plannen waar je allemaal naar toe wilt.
Ben jij een keer in Barcelona geweest? En hoe vond jij het daar? Let me know.

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Kimberly
    13 maart 2015 / 1:02 pm

    Wat super leuk om dit te lezen en het te herbeleven! We hebben zoveel meegemaakt, maar je hebt het goed kort en krachtig weten te vertellen. Ohhhhh en wat mis ik de Tagliatelle!!!