instagram

45   990
113   5469
744   3957
62   3815
82   4702

Peutervoorstelling Ssst!

J. (2) en ik waren aanwezig bij de peutervoorstelling Ssst! Een voorstelling voor de allerkleinste onder ons waarin, zoals de naam al doet vermoeden, nauwelijks tot niet wordt gesproken.

Peutervoorstelling

Een peutervoorstelling is een voorstelling zoals wij het kennen in een theater, maar dan speciaal gericht op de allerkleinsten. Hoe leuk is dat? Ik ben zelf gek op theater en musea en vindt het leuk en belangrijk om mijn kinderen hier mee op een jonge leeftijd kennis te laten maken. Toen ik werd uitgenodigd voor een peutervoorstelling aarzelde ik geen moment. J. haar eerste voorstelling was een feit!

Ssst!

Peutervoorstelling Ssst! is ontwikkeld door ROSE stories in samenwerking met Studio Figur. Ssst! gaat over Idris die samen met zijn ouders (jagers) op avontuur gaan in het bos. Tijdens hun reis komen zij verschillende diertjes tegen. Met de poppen, geluidseffecten en het beeld dat erbij wordt gebruikt worden de kinderen (en ouders) meegenomen in het verhaal. Zoals de titel van de voorstelling al doet vermoeden, wordt er nauwelijks tot niet gesproken. We hebben uiteraard wel het woordje ssst regelmatig voorbij horen komen.

Onze ervaring

De voorstelling is voor peuters vanaf 2 jaar. J. is eind juni 2 jaar geworden en zij vond het echt geweldig! Zoals je haar gezichtje hier op de foto kan aflezen vond het heel indrukwekkend wat er allemaal gebeurde. Ze lette heel goed op en riep mee en stelde vragen als ze iets niet begreep. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ze het zo leuk zou vinden.

De voorstelling duurt 30 a 35 minuten en dat was prima. Langer had het niet moeten duren, omdat ik de laatste paar minuten merkte aan de andere kindjes dat zij wat onrustig werden. Perfecte speelduur dus. Aan het einde van de voorstelling hadden de kindjes de mogelijkheid om de poppen van dichtbij te bekijken. Dat vond J. wel een beetje eng, maar ze gaf Idris wel een high five!

Speellijst

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij hier ook naar toe met jouw peuter? Dan heb ik goed en slecht nieuws! Het slechte nieuws is dat 12 en 13 september 2020 in het Bijlmerpark theater en de Meervaart de laatste voorstellingen van Ssst! worden gegeven van het jaar. Maar het goede nieuws is dat in 2021 peutervoorstelling Ssst! weer het hele land door reist! Zie hier de volledige speellijst.

Ben jij enthousiast geworden? Laat het mij weten! Het is in ieder geval wel echt de moeite waard.

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *