Even voorstellen.
Als eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Nova. Ik moet er dan wel meteen eerlijk bij zeggen dat ik in het dagelijks leven eigenlijk helemaal niet Nova word genoemd. Ik heb deze pseudoniem voor op mijn blog aangenomen, omdat ik graag een enige vorm van privacy wil behouden.  Ik ben 25 jaar oud en zoals de naam van mijn blog je al doet vermoeden ben ik ook moeder. Een alleenstaande moeder van zoon E. (november 2014) en dochter J. (juni 2018). Naast het genieten van mijn twee kinderen, ben ik ook nog een HBO studente, werk ik parttime én neem ik ook nog eens de tijd om minimaal 3 keer in de week (maandag, woensdag en vrijdag) te bloggen en komt er iedere dinsdag een vlog online. Drukte dus!

Nova More Than a Mom

Het doel van More Than a Mom.
Bij mij is het al snel duidelijk dat ik niet alleen maar een moeder ben. Maar naast studente, parttime werknemer en mama ben ik ook nog mezelf. We kunnen er omheen draaien, maar na de bevalling vergeten veel vrouwen zichzelf. En dat is ook helemaal niet zo gek! Maakt niet uit of je een partner hebt of niet, het is wennen en je leven staat (even) op z’n kop. 

Het gaat erom dat moeders, ongeacht welke leeftijd, niet vergeten dat zij naast het moeder zijn ook nog iemand waren voor die tijd. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ik heb zelf ervaren dat ik mezelf na de bevalling van mijn eerste echt even kwijt was. Je hebt ineens een enorme verantwoordelijkheid en we willen het allemaal goed doen. Logisch!

In die tijd miste ik iets. Ik was niet opzoek naar ervaringen van moeders die over het moederschap vertelde. Nee, dat was er meer dan genoeg. Ik zocht eigenlijk naar hoe vrouwen zichzelf weer vonden na het baren van een kind en het belangrijkste, hoe zij zichzelf behielden. Helaas kon ik dat niet vinden. Ik ben er zeker van dat er vele moeders hier stiekem ook mee zitten, maar er misschien niet voor durven uitkomen. Dat geeft niet, ik ben jullie zojuist voorgegaan ;-). Ik wil graag met jullie delen hoe ik mezelf terug heb gevonden na het krijgen van een kind en hoe ik mezelf niet meer zal verliezen. En dat doe ik door over van alles te schrijven wat mij allemaal bezighoudt naast het moederschap.

More Than a Mom is een lifestyle blog voor alle moeders, moeders in spé of voor de mensen die graag willen weten wat er allemaal zoal speelt in het leven van een alleenstaande moeder naast het moeder zijn. Voor iedereen dus !

Want je bent nooit alleen ‘maar’ een moeder.

Liefs,

Nova