instagram

52   1143
50   1009
113   5493
744   3963
62   3818

Nesci

Nesci is een nieuw kledingmerk dat is opgezet door 3 jonge meiden. Gisteren was de Nesci Launch en ik was erbij! Ik ben zo enthousiast over dit merk, dat ik het niet kan laten om er een blogpost over te schrijven.

Nesci
Nesci (afkomstig van het woord: necessity, noodzaak) is een kledingmerk dat door drie jonge meiden is opgezet. Eén van de drie meiden is een oud klasgenoot van de middelbare school. Zij heeft samen met haar zus en een vriendin een simpel idee uitgewerkt tot een groot succes!

Nesci is op het eerste gezicht erg sophisticated, het kledingmerk straalt klasse uit. Nesci is een kledingmerk dat erg modieus is, maar waar het motto: “Less is more” zeker niet opgaat. Ze liepen eigenlijk steeds aan tegen leuke kleding dat te bloot was. Waarom? Waarom moet een vrouw tegenwoordig zoveel van zichzelf laten zien. Is dat alleen de manier om er elegant uit te zien? Dat moest en kan anders dachten deze drie meiden. Ze dachten het niet alleen, ze deden het ook.

Nesci+cape Nesci+jumpsuit

Nesci Launch
Ik was aanwezig bij de Nesci launch. Plat gezegd: Necsi werd officieel gelanceerd. Nadat de drie meiden opkwamen met het nummer: “We will rock you” stelden zij zich voor en vertelde hoe Nesci tot stand is gekomen. De lengte van hun speech was precies goed, niet te kort en niet te lang. Buiten dat om was het helemaal niet vervelend om naar ze te luisteren, want ze beschikken alle drie over een goede dosis humor.

Vervolgens was het tijd voor de fashion show. Het was heel tof om hun gehele collectie voorbij te zien komen. Het straalde precies uit wat zij wilde: vrouwelijk, modieus en bedekt. Echt top! Wat mag je trots op jezelf zijn als je je eigen collectie ziet op de catwalk. Dit kan niemand hen meer afpakken.

Catwalk Nesci

Tenslotte kon je met iedereen een praatje maken. Er was ook gelegenheid om op de foto te gaan met de meiden met een mooie Nesci achtergrond. Hapjes kwamen voorbij, aan het begin van de avond stond er een tafel vol met smooties ( super fancy!) en je kon uiteraard ook een Nesci item scoren.

Kaut en ik Nesci   Collectie Nesci

Het klopte allemaal. Het was een prachtige locatie (Mocht ik in de toekomst gaan trouwen, dan wordt daar het feest gegeven ;-)), de modellen waren geweldig en er hing een zeer aangename sfeer. Ik voelde mij welkom. Het was erg chique en stijlvol, maar je kon jezelf zijn. Dit zegt veel over Nesci. De Nesci launch is zeker meer dan geslaagd!

Media
Nesci stond gisteren ook groots in de Metro. Zij vertellen in dit stuk dat zij dat de kleding die zij mooi vonden vaak te bloot en of te duur was. Een Nesci item scoor je niet voor goedkoper dan €74.95, dus dat kan ook als duur worden ervaren. En uiteraard hebben zij hier via social media de nodige commentaren op gekregen. Maar wat men dan niet weet is dat de productie in Europa ligt en niet in lage lonen landen als bijvoorbeeld China. De kleding wordt gemaakt door mensen die er ook naar betaald worden. En ja, dat wordt nou eenmaal doorberekend in de prijs.

Waar te vinden?
Buiten de webshop van Nesci zelf om, hebben zij ook nog drie verkooppunten. Waarvan twee in Nederland, Utrecht en één in België, Antwerpen. Klik hier voor de exacte locaties.

Wat vind jij van Nesci? 

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Lieneke Uitterlinden
  27 mei 2015 / 5:33 am

  Ik heb jullie gisteren op tv gezien. Super leuk hoor. Al draag ik geen hoofddoek, het gaat mij wat er onder die hoofddoek gedragen wordt. Je kunt i.p.v. een hoofddoek een ook hoed of pet dragen. Heel belangrijk dat jullie kleding fair gemaakt wordt. Ik ga gauw op jullie website kijken en hopelijk iets bestellen, zoals de cape. Die vind ik geweldig.
  Veel succes dames,
  Een hartelijke groet van een 64 jarige vrouw, die bedekt en smaakvol gekleed wil gaan.
  Lieneke Uitterlinden

  • Nova
   27 mei 2015 / 5:43 am

   Hi Lieneke,
   Wat leuk om te horen dat je helemaal weg bent van Nesci!
   Heel veel shop-plezier! De stijlvolle cape zal je vast fantastisch staan. 🙂

 2. eva
  26 mei 2015 / 8:01 pm

  zag vanavond een mooie collectie voorbij komen bij rtl 4. Net de site van Nesci.nl bezocht.
  maar alles in het Engels. misschien was ik te snel en heb ik niet goed gekeken?

  • Nova
   26 mei 2015 / 10:30 pm

   Hi Eva,
   Ze waren vandaag inderdaad te zien bij RTL Boulevard. Super leuk hè!?
   Dat klopt. Alles is in het Engels, je hebt wel goed gekeken. 😉

 3. 22 mei 2015 / 2:06 pm

  Interessant. Ik ben alleen bang dat ze onbedoeld hun doelgroep heel erg hebben vernauwd. Door hoofddoeken te gebruiken zullen veel autochtonen zich niet aangesproken voelen, terwijl dat misschien niet hoeft. Ik zou bijvoorbeeld niet erg vinden om meer verhullende kleding te dragen, maar zou het nu niet snel van dit merk kopen. Omdat ik niet het idee heb dat ik hun doelgroep ben. Daarbij vind ik het ook redelijk duur (ja, je betaald voor productie dichterbij huis meer, maar het is niet in mijn budget)

  • Nova
   22 mei 2015 / 5:01 pm

   Bedankt voor je reactie Astrid.

   Ondanks dat zij zelf hoofddoeken dragen, weten vooral Nederlandse vrouwen Nesci te vinden. (Als ik de informatie uit de metro moet geloven.)
   Daarbij moet ik misschien ook vertellen dat zij tijdens de speech vertelden dat ze juist een hele grote doelgroep willen bereiken. Het gaatecht om de vrouw en niet om bijvoorbeeld een vrouw van een bepaalde afkomst, met een bepaalde huidskleur of een bepaalde maat.
   Ik denk dat als de modellen alleen maar hoofddoeken droegen, dat ze een heel ander statement hadden neergezet.

   Als tip kan bijvoorbeeld wel dat dit kledingmerk, ondanks dat het zo fancy is, verschillende soorten modellen op de catwalk laat lopen tijdens hun fashion shows. Dus dames met verschillende huidskleuren, verschillende kom af, verschillende maten, lang en kort etc. Op deze manier voelt iedereen zich denk ik veel meer betrokken bij het merk. En dit zou wel handig kunnen zijn aangezien zij toch elke vrouw willen aanspreken en niet willen dat Nesci in hokjes geplaatst wordt.

   En wat betreft de prijs, dat kan ik enigszins wel begrijpen. Maar ik moet dan wel nageven dat het een heel fijn idee is dat je kleding draagt dat fair is!