instagram

59   1486
50   1015
113   5508
745   3967
62   3823

Mytimingcards – geen discussies meer over schermtijd

Kan jouw kind ook uren achter de tablet zitten? Of schopt jouw kind ook een scène als je zegt: “Nu heb je wel genoeg tv gekeken?” En weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Dan heb ik nu het ideale product! Ik heb de kaarten van Mytimingcards voor jullie mogen testen (met succes!).

‘Verslaafd’

Mytimingcards

E. (4) is verslaafd aan de tv. Voordat hij zijn ogen open heeft vraagt hij al of hij tv mag kijken. Jammer genoeg voor hem heeft hij een jonge moeder die wat dit betreft heel erg ouderwets is. Ik vind het namelijk heel erg storend als mijn kind doet alsof de wereld vergaat als ik aangeef dat het genoeg is geweest. En als ik zeg dat hij doet alsof de wereld vergaat, dan is dat eigenlijk nog zacht uitgedrukt.. Kan je dan echt niet zonder E.? Je bent 4 jaar oud! Ga lekker spelen kind.

Is dit normaal?

Tja, wat is normaal? Is dit uitzonderlijk kan ik beter vragen. Gezien de reacties die ik heb gekregen op Instagram is dit niet uitzonderlijk. Kinderen lijken wel gehypnotiseerd te zijn door beeldschermen. Je herkent het vast wel. Je kind kijkt op welk apparaat dan ook naar een filmpje en jij roept hem/haar. Krijg jij dan meteen na 1 keer roepen antwoord? Nou, ik niet hoor. Ik mag blij zijn als ik na 5 keer roepen reactie krijg. Nu heb ik een trucje en zeg ik gewoon: “Ok, als je mij niet verstaat dan versta je zeker ook niet dat ik nu de tv uit ga doen.” Dan krijg ik gek genoeg wél meteen een reactie..

Oude regel

Mijn oude regel was: Je mag een programma uitzoeken en dan 3 afleveringen kijken. Zijn er 3 voorbij? Dan gaat de tv uit.
Helaas werkte deze regel niet, want na de 3 kreeg ik steeds weer de vraag of hij dan nogmaals 3 mocht kijken. Het was een regel waar hij zich niet bij neer kon leggen. Ergens snap ik het wel, maar mijn irritatie naar mijn kind starend naar een beeldscherm had toch echt de overhand. Ik weet dat ik heel consequent ben, maar het deed de sfeer niet goed.

Mytimingcards

Mytimingcards

En toen was daar Mytimingcards! Wat een uitvinding zeg. Wij hebben het uitvoerig getest.
Je krijgt een pakketje kaarten met verschillende schermen erop (tablet, tv, telefoon en gamen) en daaronder het aantal minuten (15, 30 of 60). Achterop de kaarten staan allemaal verschillende tips over dingen die je kunt doen zonder beeldscherm! In het pakketje zit ook een contract die je met jouw kind moet invullen en een timer.

Mytimingcards

Hoe werkt het?

Je vult eerst het contract in met jouw kind. In het contract spreek je af welke en hoeveel kaarten jouw kind krijgt, van welk aantal minuten en wanneer hij/zij de kaart/kaarten krijgt. Dit contract is gemaakt voor per week, maar omdat E. nog maar 4 jaar oud is heb ik het per dag gedaan zodat het voor hem overzichtelijk blijft. Na het contract doorgenomen te hebben ondertekent zowel jij als jouw kind het contract.

Hoe gebruiken wij de kaarten?

Mytimingcards

Iedere dag krijgt hij een tv kaart van 60 minuten en die mag hij op ieder willekeurig moment van de dag inzetten. Uiteraard mag hij ook ieder moment tijdens het kijken zeggen dat hij even een pauze neemt en kan dan later zijn overige minuten opmaken.
Mytimingcards geeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld 2 kaarten van 30 minuten aan je kind te geven. Dit hebben wij zelf nog niet gedaan, maar het is dus wel een optie!

Het werkt dus heel simpel. Hij levert een kaart in en jij stelt de timer in en drukt op start. Gaat de timer af? Dan is de tijd op.

Weet je niet zo goed hoeveel schermtijd minuten jij jouw kind kan geven per dag? Klik dan hier voor een richtlijn per leeftijd. Heel handig!

Tevreden?

Mytimingcards

Ik ben heel erg tevreden over dit product. Dit is gewoon precies wat ik nodig had. Nu is het voor hem tastbaar en voor mij ook. Niet dat hij het altijd accepteert als de timer af gaat, maar het helpt wel. Eerst boos en daarna komt het besef van: morgen weer een dag.

Ik raad Mytimingcards daarom ook echt zeker aan als jij met hetzelfde probleem zit als ik. Als je het geen probleem vindt, dit komt ook heel vaak voor, dan zou ik vooral lekker doorgaan zoals je nu doet. Doe vooral wat goed voelt!

Mytimingcards in gebruik

In mijn vierde vlog laat ik zien hoe wij de kaarten gebruiken en hoe hij reageert als de timer afgaat. Ben je benieuwd? Neem dan even een kijkje vanaf minuut: 10:35 en bij 20:03 zie je zijn reactie als de timer af gaat!

Ben je enthousiast geworden en wil jij de Mytimingcards aanschaffen? Klik dan hier. Heel veel plezier!

Liefs,

Nova

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *