instagram

7   619
85   1999
51   1033
113   5550
747   3991

Mijn haat liefde relatie met mijn smartphone

Vandaag ga ik het met jullie hebben over mijn haatliefde verhouding met mijn smartphone. In het kader van mommy me time. Ik kan niet met mijn smartphone, maar er ook zeker niet zonder. Ik vertel jullie waarom. Benieuwd?

Social Media

Waaah het leed dat social media heet. Ik ben echt een social media freak. Ik breng wekelijks vele uren door op Instagram en Facebook. Schamen? Nee, dat doe ik niet. Ik vind het gewoon leuk om te socializen met anderen vanachter een scherm. Kan je lekker zelf bepalen wanneer je en of je ├╝berhaupt reageert, met wie je praat en je hebt de mogelijkheid om met mensen te praten over de hele wereld. Ik vind het een top uitvinding. Omdat je elkaar (nog) niet persoonlijk kent praat je ook wat gemakkelijker en bouw je snel nieuwe vriendschappen op. Je kletst gezellig over het dagelijks leven, over de nieuwste collectie van het ene toffe merk of gewoon over gemeenschappelijke problemen. Je kunt elkaar steunen terwijl jullie tientallen kilometers van elkaar vandaan wonen en elkaar verder helemaal niet kennen. Natuurlijk heeft dit ook een keerzijde, maar daar later meer over.

Verslaafd?

Nou dat zou je best wel eens zo kunnen noemen. Ik pak mijn telefoon als eerste als ik wakker ben en het is ook het laatste wat ik zie voordat ik ga slapen. Ik klik (on)bewust op de app van Instagram, Facebook, WhatsApp of Snapchat. Wat doe ik dan? Tja, kijken wat andere mensen in hun leven doen. Wat ik er mee opschiet? Geen idee. Het is echt tijdverdrijf. De virtuele wereld kan ook wel heel gezellig zijn. Met de nadruk op KAN, want we weten allemaal dat social media ook veel meer kapot kan maken dan lief is. Net als drank zeg maar.

Maaaar….

Maar, ik ben ook zo iemand die heel goed de telefoon uit kan doen. Heerlijk die rust. Gewoon even met niemand praten. Erg eigenlijk, want dan kan helemaal niemand mij bereiken en dat kan natuurlijk niet als je moeder bent. De verplichtingen van reageren op whatsapp berichtjes bijvoorbeeld vind ik echt een dingetje. Ik ben ook zo iemand die gemiddeld 35 ongelezen gesprekken heeft. Ja, het is echt belachelijk Iknow.. Het erge van alles is dat ik 9 van de 10 keren ook echt denk dat ik heb gereageerd. #NOT. Dat is dus het probleem. Als iemand jou een berichtje stuurt, dan wordt er verwacht dat je reageert voordat het bericht is verzonden. Ik sta er gewoon niet heel vaak bij stil en denk heel snel: oh dat komt wel.. Vat het dus niet persoonlijk op, je bent echt niet de enige die dus af en toe geen reactie van mij ontvangt..

Ben jij verslaafd aan jouw smartphone?

 

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *