instagram

0   1
84   1991
51   1031
113   5545
747   3988

Met je peuter naar de bibliotheek

De uitstapjes naar de bibliotheek als kind zijnde. Wie kan ze nou niet herinneren? Ik was vroeger niet weg te slaan uit de bieb. En zo ook mijn kleine boy E. niet. 

Tip van de kinderarts

In december ging ik met E. weer naar het consultatiebureau. Je kent het wel, de check up als ze twee jaar zijn.  De kinderarts raadde mij aan om met E. naar de bieb te gaan, nadat ik haar vertelde dat hij boekjes echt heel erg leuk vindt om te lezen. Ik vond het zelf altijd heerlijk om in de bibliotheek te zijn. Boeken lezen deed ik graag. Dus ik vond het best raar dat ik zelf niet op het idee was gekomen om met hem naar de bieb te gaan.

Met je peuter naar de bieb

Ons bibliotheek ritme

Wij gaan op de vrijdagen om de twee weken naar de bibliotheek. Dat doe ik nu al sinds de eerste vrijdag van januari. Hij vindt het geweldig. Eigenlijk meteen al! Er is in de bibliotheek waar wij naartoe gaan, de tweedeverdieping, ook zoveel te doen. Lekker spelen, een groot scherm waar er spelletjes op kan worden gedaan en genoeg plekjes waar jij je terug kunt trekken om even te snuffelen in een boek. Binnenkort beginnen zij ook met voorlezen voor de peuters op de vrijdagochtend, op dit moment wordt dat alleen nog op de donderdagochtenden gedaan. Hartstikke leuk. Geen wonder dat deze bibliotheek in 2013 is uitgeroepen tot de beste middelgrote bibliotheek van Nederland!

Met je peuter naar de bieb

Belangrijk?

Ik vind het wel belangrijk dat hij mee krijgt wat een bibliotheek is. Hij mag zelf boekjes uitkiezen en de boekjes lenen. Elke avond lees ik weer een ander boek voor. En als het tijd is om de boekjes weer terug te brengen, dan mag hij ze ook zelf weer inleveren. Door boeken te lenen van de bibliotheek leer ik hem ook om voorzichtig met andermans spullen om te gaan. Hij weet dat de boeken die wij hebben geleend niet van hem zijn en doet daarom ook extra voorzichtig. Ondanks mijn enorm drukke schema, probeer ik hier wel om de ene week een uurtje à anderhalf uur voor vrij te maken.

Met je peuter naar de bieb  Met je peuter naar de bieb

Bieb tip

Het is natuurlijk geen ramp als je nog nooit met je kind naar de bibliotheek bent geweest, maar ze vinden het vast heel leuk! Ik ging voor het eerst met E. toen hij 2 jaar en 2 maanden oud was. Hij ziet het echt als een uitstapje. En niet geheel onbelangrijk: Het is nog leerzaam en goedkoop ook! Dus als je er nog niet over had nagedacht, dan hoop ik dat je met deze blogpost een overweging maakt om het een keer te proberen.

Met je peuter naar de bieb

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *