instagram

79   1877
51   1021
113   5525
746   3974
62   3827

More Than a Mom – Bregje

Deze week is Bregje  More Than a Mom van de week. Bregje is 35 jaar oud en deelt graag eerlijk haar persoonlijke verhaal.  Benieuwd? Lees dan snel verder!

“September 2013. Mijn vriend en ik staan in de keuken met twee positieve zwangerschapstesten in onze handen. We kijken elkaar een beetje uiig aan. We worden papa en mama! Slechts 2 maanden geleden hakten we de knoop door en besloten dat het tijd werd voor een kindje. Dat het zo snel zou lukken hadden we niet verwacht. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Ik was er wel van overtuigd dat ik geen moeder zou worden die alleen maar bij haar kind wilde zijn, daarvoor ben ik veel te veel gehecht aan mijn sociale leven.  

In mei 2014 beviel ik van een gezonde zoon. We hadden een rommelige start en door alle hormonen was ik behoorlijk van mijn padje. Ik was er van overtuigd dat het nooit meer goed kwam en ik de rest van mijn leven zou huilen. Gelukkig groeide mijn zelfvertrouwen met de week en daarmee kwam ook de behoefte weer terug om me mooi aan te kleden, make up op te doen en op pad te gaan met vriendinnen. De avonden met mijn vriendinnen zijn heilig en onbetaalbaar. Tijdens een gezellig feestje of etentje kan ik de batterij weer opladen en kom ik als een leukere versie van mezelf thuis. Soms ook als een lolligere versie, maar dat ligt dan aan de wijn. 

Toen mijn zoon vier maanden oud was ben ik weer aan het werk gegaan. Wat is het fijn om niet alleen te zorgen en te moederen, maar ook om weer Bregje te zijn. Om mijn hersens te gebruiken en mijn dagen door te brengen met volwassen mensen in plaats van een pruttelende baby. Werken maakt me dus ook een leuker mens. Ik ben overigens altijd wel heel blij als ik mijn blije mannetje weer op mag gaan halen! 

We zijn inmiddels 15 maanden verder en ik heb vier maanden geleden mijn studie opgepakt. Daar was ik in oktober 2013 mee gestart en ik moest nog één blok afronden. Gelukkig wist ik vooraf niet hoe zwaar het zou zijn om te werken, te studeren en een kindje op te voeden. Ik weet zeker dat ik er dan niet aan was begonnen. Het is heel fijn om mijn hersens te trainen, beter te worden in mijn vakgebied en om straks immens trots te kunnen zijn op mijn papiertje. 

Ik verheug me op de zeeën van tijd die ik straks over heb. Gezellig weer op pad met More Than a Mom - Bregjevriendinnen, wijntjes drinken en lekker een hapje eten.
Samen met vriendlief vaker op datenight, want dat schiet er nogal bij in de laatste tijd. Ik vind het zo belangrijk dat we elkaar leuk blijven vinden als vriend en vriendin en niet alleen als papa en mama. Die valkuil is enorm en soms lastig te ontwijken. Zodra de gids voor het nieuwe theaterseizoen uitkomt kiezen we een aantal voorstellingen uit, zodat we regelmatig een stok achter de deur hebben om samen op pad te gaan. 

Het kost me gelukkig weinig moeite om regelmatig tijd voor mezelf in te plannen. We boffen met een goed vangnet, waardoor ik zonder schuldgevoel lekker een (mid)dagje voor mezelf kan hebben. Een beetje bloggen, Netflix kijken of gewoon wat rondscharrelen in huis. Zo blijf ik een tevreden en blije Bregje en daar heeft mijn gezin uiteindelijk ook profijt van!

Liefs, Bregje”

Wil jij meer lezen van Bregje? Dat kan! Zij blogt namelijk zelf ook en er verschijnt zeer regelmatig een nieuw artikel op Breg Blogt.

Wat vond jij van het verhaal van Bregje? En kenden jullie haar al van haar eigen blog?

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 14 september 2015 / 10:53 am

    Wat een leuke rubriek! Leuk om jouw antwoorden te lezen Bregje! Ik vond het de eerste weken ook erg wennen met een kleintje, zelf ook al hoefde ik niet twee weken in het ziekenhuis te vertoeven… Fijn dat je nu helemaal in je nieuwe “rol” bent gegroeid. Zo voel ik het zelf tenminste! Liefs Sylvie