instagram

55   1309
50   1011
113   5502
745   3966
62   3823

Maak zelf je eigen letter memory

Ik besloot om samen met E. (5) letter memory te maken. Dit houdt ze wel even bezig, het is leuk en ook nog eens leerzaam!

We moeten wat hè?

E. zit in groep 2 en start als het goed is in september in groep 3. Ik voel mij een beetje verplicht om allerlei manieren te vinden om hem in deze tijd spelenderwijs de stof bij te brengen. Want ja, de overgang van groep 2 naar groep 3 is niet niks en ik ben op dit moment de enige waar hij onderwijs van krijg.

Wiebelkont

E. (5) is een echte wiebelkont en vind het lastig om zich lang te concentreren. Hij vindt het bijvoorbeeld lastig om goed de tijd te nemen om binnen de lijntjes te kleuren of rechte lijnen te knippen. En aangezien hij ook de letters moet leren, kwam ik zo op het idee om hem zijn eigen letter memory te laten maken.
Uiteraard is dit natuurlijk ook leuk voor kindjes die hier minder moeite mee hebben. Letter memory is leuk en leerzaam.

Benodigdheden

Om de letter memory te maken heb je het volgende nodig.

  • Het document dat je hier boven ziet
  • Kleurpotloden/stiften
  • Schaar
  • Een stuk karton
  • Lijm

Letter memory

Ik heb bewust een documentje gemaakt met kleine letters die hij zelf kan in kleuren. Iedere letter van het alfabet heb ik twee keer naast elkaar geplaatst, zodat hij ze meteen dezelfde kleur geven. Door het inkleuren van de letters traint hij zichzelf ook om geconcentreerd binnen de lijntjes te kleuren.

Als de letters zijn in gekleurd, is het de bedoeling dat de letters worden uitgeknipt. Ook dit heb ik hem bewust laten doen, om zo geconcentreerd langs de lijntjes te knippen.

Ik heb zelf een oude doos gepakt en ongeveer dezelfde grootte van de letters geknipt

Nadat de letters zijn uitgeknipt, plakt het kindje iedere letter op een stukje karton en klaar!

Veel leer plezier!

Nu kan het spel beginnen. Speel samen met je kindje de zelfgemaakte letter memory en laat hem/haar de letters benoemen die er worden omgedraaid. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het a4tje te plastificeren in plaats van plakken op karton. Hoe dan ook is dit bij ons een groot succes, hopelijk bij jullie ook!

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *