SpeelgoedSpeelgoed

Hoera, E. 6 jaar!

Mijn lievelingsjongetje is gewoon vandaag al weer 6 jaar oud! Maar hoe goed kennen jullie E.?

6 jaar geleden

6 jaar geleden werd ik ingeleid omdat ik een zware zwangerschap had. Ik werd met 38+6 weken uit mijn zwangerschapslijden verlost. Precies 4 uur na de eerste wee werd hij geboren. Vanaf toen ging het heel snel, want we zijn nu ‘ineens’ 6 jaar verder!

Wie is E.?

E. is een heel lief, zachtaardig, behulpzaam en energiek jongetje. Hij is erg wijs en hij kan je met zijn scherpe antwoorden goed op je plek zetten (thank God, want als hij dat niet in zich had dan zouden mensen echt over hem heenlopen..) Hij maakt binnen no time vriendjes met iedereen. Hij is enorm knuffelig, ook met mensen die hij totaal niet kent. Het heeft natuurlijk iets moois, maar helaas in deze tijd moet ik hem aanleren dat het gewoonweg niet ok is om iedereen maar om de nek te vliegen.

Wat zijn E. zijn hobby’s?

E. is echt GEK op tv kijken, spelletjes doen op een pc etc. Als het maar met een scherm te maken heeft. Als hij er achter zit, dan is hij ook echt in een andere wereld. Je kan hem van alles vragen en alles is goed. Als hij uit die wereld is, dan moet hij ook echt even weer beseffen op welke planeet hij zit.
Daarnaast speelt hij gelukkig ook heel graag buiten. Daar kan hij al zijn energie goed kwijt.

Hij zit in groep 3 en dat is echt te merken! Hij loopt voor met rekenen en maakt zelfs tijdens het ontbijt nog rekensommetjes aan tafel. Kost mij dan ook wel enige moeite om hem van tafel te krijgen, want als hij eenmaal bezig is dan is hij niet te stoppen.. Lezen doet hij ook echt heel graag. Iedere avond leest hij en dat hoef ik hem gelukkig niet eens te zeggen.

Wat vindt E. niet leuk/lekker?

E. kan mijn sarcastische opmerkingen slecht hebben. Hij houdt er niet van om op commando stil te zitten (volgens mij kan hij dat ook gewoon echt niet..) Hij kan ook echt boos worden als hij geen tv mag kijken. Mijn grapjes over zijn haren knippen kan hij ook totaal niet waarderen. Begrijpelijk, maar ik maak ze alleen om te kijken of hij echt nog blij is met zijn haren of dat hij een druk van mij voelt om het niet te knippen. Gelukkig is het echt nog steeds zijn eigen keuze!

Hij lust geen bami, mango, watermeloen, afhaal chinees en is ook niet echt gek op snoepen. Als iets te zoet is, dan moet hij het niet. Wentelteefjes bijvoorbeeld.

E. zijn 6e verjaardag – Coronastyle

Het is dit jaar wel een hele bijzondere verjaardag. Het eerste jaar dat hij enthousiast naar mij toe kwam om te vertellen welke kindjes hij graag wilde uitnodigen op zijn verjaardag, kan het gewoon niet doorgaan. Ik legde hem dat uit en zijn reactie was echt typisch E. ” Dan schuiven we het toch gewoon op?” Ja jongen, dat doen we zeker.

Vandaag doen wij niet zo veel, we kunnen immers nergens heen. We maken er wel een leuke dag van. Zonder taart, want dat vindt hij niet lekker. Maar wel met een zelfgemaakte cake van mij. Dat wilde hij graag, dus dat komt helemaal goed!

Lieve lieve E. blijf vooral zoals je bent. Je bent een heerlijk ventje en ik ben enorm trots op jou. Ben zo dankbaar dat ik jouw mama mag zijn. Nog vele jaren na deze. Liefs, mama.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *