instagram

29   862
110   5385
742   3945
62   3808
82   4699

Hoe ziet mijn dag er vandaag uit?

Ik deel vandaag graag met jou hoe mijn dag eruit ziet. Wat doe ik nou eigenlijk allemaal op een dag? Het is vandaag vrijdag. Laatste dag van de week. Een heerlijk dagje om over te vertellen. Letterlijk en figuurlijk, want het is vandaag ook nog eens nationale Pannenkoekendag. (and I love pancakes!) Ook is vandaag goed te zien hoe ik school en mijn social life combineer met E. En ondanks dat ik het allemaal zo goed mogelijk probeer te plannen, kom ook ik uren te kort!

E. Ready for KDVE.
Ik sta om 07.30 uur op. De les begint pas om 10.00 uur, maar ik heb ook nog E. die naar het kinderdagverblijf (kdv) gebracht moet worden. Als ik om 7.30 uur op sta, dan heb ik genoeg tijd om alles rustig voor mezelf te doen. Douchen, aankleden etc. Maar ook de rugtas van E. voor het kdv helemaal in orde maken. Extra setje kleding, rompers, voedingen, fles, speen etc.
Als ik met alles klaar ben, rond 8.15 uur, dan maak ik E. wakker en kleed ik hem om. Als het allemaal een beetje meezit, dan gaan we om 08.30 uur de deur uit. En zijn we rond 08.32 uur op het kdv. Ja, het kdv is nog geen 2 minuten lopen vanaf mijn huis.

School
Als ik weer thuis ben, dan pak ik rustig mijn tas in voor school, kan ik ontbijten en ernaast nog doen wat ik belangrijk vind om op dat moment te doen. Rond half 10 rijd ik naar school. Gelukkig is het maar een kwartiertje à twintig minuutjes rijden. En om 13.00 uur ben ik alweer klaar, dit is denk ik het enige haastmomentje van de dag, want E. moet om 13.30 uur weer worden opgehaald van het kdv. Hij gaat op vrijdag maar een half dagje, omdat ik lekker vroeg uit ben.

En dan?
Nadat ik mijn vrolijke jongen heb opgehaald, gaan we weer naar huis. Ik heb afgesproken met een vriendin. Het wordt waarschijnlijk wel iets later, pancakesmaar dat maakt natuurlijk niet uit. Ik heb dan nog even de tijd om te doen wat ik wil en moet doen. Dat is meestal iets voor school. E. is erg meegaand en vindt veel best, dus negen van de tien keren laat hij mij dan ook rustig mijn ding doen. Tenzij hij honger heeft, moe is, of een vuile luier heeft. Maar dat spreekt voor zich.
Als ik nog wat tijd heb, dan wil ik best wat pannenkoeken bakken, aangezien het vandaag Nationale Pannenkoekendag is! Ik ben een te grote pannenkoekliefhebster om dit zomaar aan mij voorbij te laten gaan. En mijn broertje kan een pannenkoek vast ook wel waarderen als hij thuis komt van school.

Uit eten.
Vandaag staat ook uit eten op de planning. Lekker eten bij de Italiaan, gewoon omdat het kan. En ja, ondanks dat E. nog niet kan zitten in een kinderstoeltje, neem ik hem gewoon mee! Ik reserveer ook voor hem, zodat ik zijn autostoeltje erop kan zetten. Hij slaapt bijna altijd tijdens een autoritje, dus we laten hem gewoon lekker doorslapen. Als hij wakker wordt, dan halen we hem er natuurlijk wel uit. Te lang in het stoeltje zitten is niet goed voor zijn rug. Het is misschien wat onhandig eten, maar oefening baart kunst! En er is altijd wel iemand die hem even van je wil overnemen zodat jij even goed kan door eten. Buiten dat om gaat alles zo snel. Voor ik het weet kan hij wèl met een kinderstoel aanschuiven. Dus dan is dat ‘probleem’ ook opgelost.
Ik begrijp overigens heel goed dat als je kindje wat onrustig is en/of niet tegen lawaai kan je dit liever uitstelt tot wanneer je kleine wat ouder is. Maar gelukkig heeft E. daar helemaal geen last van, dus neem ik hem lekker overal mee naartoe.  Ik neem gewoon de dingen mee die ik benoem in dit blogje en er is niets aan de hand.

Later op de avond.
Als het goed is slaapt E. al lekker en heb ik wat tijd voor mezelf. Een andere vriendin ( ja alweer, haha) komt langs, om gewoon lekker niks te doen. Een filmpje of serie kijken, bijpraten, lachen, gek doen, whatever, het maakt niet uit. Maar gewoon gezellig de vrijdagavond doorbrengen.

Dit is wel een hele drukke dag, al zeg ik het zelf. Het is alleen niet heel anders dan een andere vrijdag. Meestal werk ik op vrijdagavond en ben ik pas rond half 12 thuis. Ik zie E. dan heel weinig, maar die dagen horen er ook bij. Er zijn gelukkig genoeg dagen over om die tijd in te halen.

Ik ben wel heel erg benieuwd naar jouw dag indeling. En hoe jij alles combineert met de kleine erbij. Let me know!

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Samora
  27 maart 2015 / 2:15 pm

  Leuk om te lezen. Ik krijg altijd het gevoel dat moeders altijd haast hebben. Maar ik lees nu dat
  het gwn zit in het plannen..

  • More Than a Mom
   27 maart 2015 / 3:16 pm

   Hi Samora,

   Leuk dat je reageert.

   Dat wordt inderdaad vaak gedacht. Maar als je een bepaalde structuur hebt, dan lukt het makkelijk.
   Dit geldt overigens ook voor mensen zonder kinderen, haha.

   Liefs,

   Nova

 2. Chantal
  28 maart 2015 / 10:00 pm

  Wat een drukke dag! Ik vind het leuk om te zien hoe je dit met ons deelt…. Heerlijk om te lezen en stiekem herken ik mezelf erin.

  Geniet lekker van je weekend.
  Liefs,

  Chantal

  • More Than a Mom
   29 maart 2015 / 7:49 pm

   Hi Chantal,

   Ik doe het graag. Alleen al om te laten zien dat je als mama ook tijd voor jezelf vrij moet maken! Het is erg belangrijk om elke dag een momentje voor jezelf in te plannen.

   Ik heb een goed weekend gehad. En jij?

   Liefs,

   Nova