instagram

45   992
113   5472
744   3958
62   3815
82   4703

Hoe wordt jouw kind een model?

De mensen die mij volgen via social media, vooral Instagram, weten dat E. wel eens model mag staan voor verschillende merken. Ik krijg dan ook vaak de vraag: Hoe heb je dat toch voor elkaar gekregen? Ik vind het helemaal niet erg om de vraag te beantwoorden, maar ik weet ook dat er mensen zijn die met dezelfde vraag zitten en het misschien niet durven te vragen. Vandaar dat ik heb besloten om er over te schrijven.

Hoe is het begonnen?

Babymodel

We gaan even ruim een jaar terug, naar mei 2015. E. was toen 6 maanden oud. Ik zal het verhaal kort houden. Ik had een interview met Cynthia van Believe Mode voor mijn rubriek Webshop Wednesday en zij gaf aan dat zij nog een jongetje zocht met maat 68 en vroeg of E. even de kleding kon passen. Nou kleding gepast, dat zat allemaal prima, toen was zij verkocht en mocht hij model staan voor haar AW15/16 collectie!

Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik E. ooit zelf als model zou opgeven als dit niet was gebeurd. Ik ben altijd heel nuchter (geweest). Ik vind mijn kind leuk, duh het is mijn kind, maar ik ga/ging er niet van uit dat anderen dat ook vinden!

Model word je niet, dat ben je.
Kindermodel Kindermodel


Je kind is een model, of niet. Een kind kun je niet dwingen om op foto’s te staan in een vreemde omgeving met allemaal onbekenden om hem/haar heen of iets dergelijks. Dat je het thuis doet, prima. Maar je gaat niet naar een shoot wetende dat je kind het eigenlijk niet leuk vind, maar hem/haar dwingt om op foto’s te staan omdat jij het zo graag wil. Je zou kunnen zeggen proberen kan altijd, maar jij kent je kind als geen ander.
Ten eerste schaad je het vertrouwen van jouw kind en ten tweede verdoe de tijd van de mensen van het merk. Hoezo kom je überhaupt naar een shoot als je weet dat je kind het niet leuk vind?
Als mijn kind het niet zou willen, dan was ik na de eerste shoot van Believe Mode gestopt. Had hem dan voor niets opgegeven en waar hij voor is gevraagd had ik geweigerd. Het is geen must. Het is leuk, vooral voor later, maar ik zou het gewoon accepteren.

Persoonlijkheid
Kindermodel


Je kind heeft het, of heeft het niet.
Blijkbaar heeft mijn kind het. Als ik naar hem kijk zie ik geen model. Ik ken/zie genoeg knappere kindjes die in mijn ogen een model zijn qua uiterlijk. Maar wat maakt hem dan wél een model?

Ik ben van mening dat het dan wel zijn persoonlijkheid en uitstraling moet zijn. What else?

Hij is niet het type dat naar mensen zwaait als wij op straat lopen of iedereen een handje moet geven. Nee, absoluut niet. Is hij dan wel sociaal? Jazeker, maar op een hele andere manier.
Ik heb een kleine rebel, hij geniet van aandacht en is in één woord gewoon een uitslover. Hij is daarnaast ook voor niemand bang, dus totaal niet verlegen. Hij houdt enorm veel van (oudere!!) kindjes en zal met hen wel gericht contact zoeken om boevenstreken mee uit te halen.

Kindermodel

En hoe hij is, is blijkbaar zichtbaar op de foto’s. Anders was hij ook niet voor andere merken uitgekozen die opzoek zijn naar kindjes zoals E. Daarnaast vindt hij foto’s maken ook super leuk. Hij gaat er echt voor staan en komt dan even bij mij kijken hoe hij het heeft gedaan. Heerlijk kind!

Kindermodel

Geef ik hem nu voor alles op wat ik voorbij zie komen omdat ik weet dat hij het zo leuk vindt? Nee, natuurlijk niet! Niet alles past bij mijn kind. En soms denk ik zelf wel dat hij geschikt zou zijn voor een merk, maar dan wordt hij niet gekozen. Ook dat komt voor!

Zijn modellen carrière tot nu toe

Het klinkt alsof hij er al tientallen shoots op heeft zitten, maar dat valt reuze mee!
Tot nu toe heeft E. model mogen staan voor (chronologische volgorde):

Believe Mode AW15/16, SS16 en AW16/17
Babymodel
Tumble ‘n Dry  AW16/17 en Denimshoot AW16/17
Babymodel

Lucky No. 7 Summer in the City SS16
Kindermodel
By Jero SS16
Kindermodel
Vingino SS17
Nog geen foto’s van!
Let’s Rebel caps & tattoos collectie
Kindermodel

E. had ook al zijn eerste modeshow in de pocket, maar die is helaas afgelast. Dat wordt nu snel goed gemaakt door de Rebelsrunway Lucky No. 7 in samenwerking met Kidsdepartment.
Dit is een modeshow waarbij hij samen met 14 andere kindjes op 4 september 2016 de nieuwe collectie van Lucky No. 7 zal gaan showen. Echt iets voor E.!

En dan staan er nog 4 andere shoots gepland, maar die merken houd ik nog even voor mezelf. 😉

Kindermodel

Tips

  1. Ieder kind is mooi in de ogen van de ouder en terecht! Maar probeer wel kritisch te kijken naar het karakter van jouw kind. Je kind kan dan nog zo’n mooi koppie hebben, maar kan het gewoon verschrikkelijk vinden om zich te laten fotograferen door een onbekende. Spelenderwijs foto’s maken is iets wat hoort bij kindershoots, maar als zelfs dat niet werkt dan houdt het helaas echt op.
  2. Houd social media goed in de gaten! Daar worden de meeste oproepjes geplaatst. Als je zelf ook actief bent op instagram, dan wil dat ook nog wel eens helpen. Als jouw kindje is wat een merk zoekt, dan zullen zij zelf contact met jou opnemen. Ik spreek uit ervaring.
  3. Verder wil ik als tip meegeven: Let it go als het niet lukt. Het is super om je kind terug te zien bij een merk als model, maar het moet wel leuk blijven.  Is model zijn niets voor jouw kind? Dan heeft hij/zij wel een ander talent.

Trots!

Ik ben enorm trots op mijn kleine ventje. Ik had dit echt nooit verwacht, alleen maar mogen dromen! Zolang hij het leuk vindt, gaan wij gewoon lekker door. Op het moment dat hij op een shoot weigert, dan ben ik er klaar mee. Maar voor nu genieten wij van alle te gekke shoots en maken wij mooie herinneringen voor later!

Onthoud goed: Of jouw kind nou wel of niet wordt gekozen, een model voor jezelf is en blijft jouw wonder toch wel!

 

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *