instagram

55   1273
50   1011
113   5499
744   3965
62   3822

Hippe fopspeentjes

Fopspeentjes zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het ene kindje is het meteen vanaf het eerste moment duidelijk dat hij/zij een ‘spenenkind’ is en bij de ander heeft het wat tijd nodig. Tijd om er aan te wennen of kost het de ouder wat tijd om uit te zoeken welk speentje nou het beste bij het kindje past. In deze blogpost lees je een aantal feitjes over fopspeentjes

Mijn kinderen

E. was absoluut geen spenen kindje. Hij had net als iedere baby wel zuigbehoefte, maar wilde gewoon geen fopspeen. Wat hij wel wilde, was zijn fles als fopspeen gebruiken. Hij viel er zo mee in slaap. Dit heeft hij tot 18 maanden gedaan, toen heb ik het afgeleerd. Ik was bang dat het daarna alleen maar lastiger zou worden en ik wilde het ook voorkomen dat het zijn spraak in de weg zou gaan zitten. Daarnaast groeit het gebit met de vorm van de speen mee en kunnen kindjes die langdurig een speen gebruiken gaan slissen.

J. is nu 7 weken oud en ook niet echt een spenenkind te noemen, maar ze kan hem zo nu en dan wel eens in haar mond houden. Ze moet er vaker niets van weten dan wel. Ik heb al wel gemerkt dat zij net als haar broer de speen van een fles heel goed kan waarderen. Ik weet dat het bij E. goed is gekomen, maar ik heb liever dat ze met een fopspeen in haar mondje loopt, dan met een fles.

Soorten

Verschillende type fopspenen

Je hebt drie verschillende type fopspenen: rond, symmetrisch en orthodontisch. Omdat je van tevoren nooit weet welk type je newborn het fijnste vind, vond ik het niet meer dan logisch om ze alle drie aan te schaffen.

Rond:

Bibs Fopspenen

Ik heb de Bibs fopspeentjes aangeschaft voor een ronde speen. Deze fopspeentjes zijn heel retro en in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Handig, want dan heb je er altijd eentje die bij de outfit past. Deze fopspeentjes zijn bij verschillende webshops( o.a. bij Deem Design, Jut en Juul, Ziloen, De Gele Flamingo, Kidooz,  te bestellen en kosten €3,95 a €4,00. Sommige shops, zoals 4 Baby en Kids en Girl Gang,  hebben zelfs een (standaard) actie van 3 voor €10,00. Handig!

Symmetrisch

TwistShake fopspeen TwistShake fopspeen

Als ambassadeur van TwistShake, moest ik natuurlijk ook een fopspeentje van dit merk in huis hebben. Zij hebben symmetrische fopspenen met een leuk bolletjes printje erop. Op deze speentjes past alleen niet een standaard speenkoord. TwistShake heeft zelf ook bijpassende speenkoorden, maar de speenkoorden van Elodie Details bijvoorbeeld, passen er ook goed op. Naast deze symmetrische fopspeentjes, heb ik ook een transparante symmetrische van Avent.

Avent transparante fopspeen

Orthodontisch

Suavinex Transparante fopspeen Suavinex Transparante fopspeen

Voor mij was dit het meest bekende type. Deze speentjes krijg je vaak in de zwangerschapsboxen. Voor dit type speentje heb ik de transparante fopspeen van Suavinex aangeschaft. Je kunt hem hier vinden.  Ondanks dat deze type speentjes dus in de zwangerschapsboxen zitten, wilde ik een iets fashionvriendelijker fopspeentje voor het geval dit het type zou zijn die ze maar al te graag in haar mondje heeft. Als er dan toch keus is, dan ga ik meteen voor eentje die ik ‘mooi’ vind. Voor zo ver een fopspeen mooi kan zijn.

Haar favoriet

Favoriete fopspeen

De favoriet van J. is toch echt heel duidelijk de symmetrische, daarna komt de ronde en zonder twijfel eindigt de orthodontische op de laatste plek. Daar moest ze echt helemaal niets van hebben. De ronde speen pakte ze af en toe, maar als ik die in haar mond stop dan doet ze heel vaak alsof ze moet kokhalzen. Kleine dramaqueen.. (geen idee van wie ze dat heeft ;-))

Bibs fopspeen

Wanneer afleren?

Ze kan er nu eigenlijk wel zonder, maar weet natuurlijk niet hoe het in de toekomst zal zijn. Maar mocht zij echt heel erg verzot raken op haar fopspeentje, dan wil ik het net zo als bij haar broer met 18 maanden afleren. Ik vind dat een goede leeftijd.

Heeft jouw kindje een fopspeen (gehad)? En zo ja, wanneer heb het afgeleerd of wanneer ben je van plan om het af te leren? 

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *