instagram

45   990
113   5469
744   3957
62   3815
82   4702

Waarom ik niet meedoe aan de Gender Reveal Party hype

Allereerst, iedereen heel erg bedankt voor de vele felicitaties. Ik gaf in mijn vorige blogpost aan dat ik het best wel eng vond om het bekend te maken, maar door mijn lieve volgers en vrienden is dat helemaal goed gekomen. Alle hartverwarmende reacties deden mij hartstikke goed. Na de felicitaties volgde bij een aantal al de vraag: “Heb jij geen Gender Reveal Party gehouden?” Is er iemand zwanger, dan kan je er bijna donder op zeggen dat er een Gender Reveal Party volgt. In deze blogpost vertel ik maar al te graag waarom ik het niet heb gedaan. 

Wat houdt het in?

Gender Reveal Party Taart

Een Gender Reveal Party is overgewaaid uit de USA. Je laat een pretecho maken om het geslacht te bepalen en de uitslag wordt in een envelop gedaan. Deze envelop wordt aan bijvoorbeeld een bakker gegeven en die bakt dan een taart met een roze of blauwe vulling erin. Zodat als je hem open snijdt je dan weet welk geslacht jullie krijgen. Ook kun je de envelop aan iemand geven die een ballon vult met blauwe of roze confetti. De ballon prik je door en dan komt de confetti eruit vallen in de kleur van het geslacht dat jullie kindje heeft.

Gender Reveal Party Ballon

Juichen om het geslacht?

Meestal wordt een Gender Reveal Party groots aangepakt, als een echt feestje dus. Iedereen is benieuwd naar het geslacht van jullie ongeboren kindje en de spanningen tijdens deze party lopen dan ook flink op. Op het moment dat het bekend is welk geslacht jullie krijgen, wordt er gejuicht. En dat is het punt dat ik echt niet begrijp. Waarom juichen om het geslacht van een kindje? Like, we weten al dat jullie zwanger zijn dat is al een groot feest op zich. Maar dat juichen snap ik gewoon niet en dat zal ik denk ik ook niet begrijpen. Waar is de tijd gebleven dat wij denken aan: “Als het kindje maar gezond is?” Hoe cliché het ook klinkt en noem mij een oud wijf, maar dat gaat wel 24/7 door mijn hoofd.

Felicitaties

Oh ja en dan heb je ook nog de felicitaties die er daarna volgen. Nou eigenlijk volgt dit altijd nadat je bekend hebt gemaakt wat het geslacht wordt. Ongeacht een Gender Reveal Party of niet. Hoezo ga je iemand met het geslacht van je ongeboren kind feliciteren? Voor mij is hier niets logisch aan. Als iemand het geslacht van het ongeboren kindje bekend maakt, dan zeg ik ook nooit gefeliciteerd. Dat heb ik namelijk al gedaan bij de bekendmaking van de zwangerschap. Dàt vind ik een felicitatie waard.

Teleurstellingen

Teleurstellingen komen voort uit uitkomsten die anders zijn dan verwacht. Dit kan onder andere komen door een bepaalde voorkeur. Juich je dan bijvoorbeeld niet als het nou net het andere geslacht blijkt te zijn? Volgens mij doe je dat niet en als je dat wel doet, dan is een Gender Reveal Party niet voor jou weggelegd. Meer over teleurstellingen bij het geslacht van een ongeboren kindje in een andere blogpost. Dit is een zeer gevoelig onderwerp waar ik graag meer aandacht aan zou willen besteden. Klik hier voor de blogpost waar ik hier verder op in ga.

Teleurgesteld geslacht baby

Wel babyshowers/kraamfeestjes?

Ja, dat vind ik wel hartstikke leuk. Met een babyshower wordt de aanstaande mama nog eventjes in het zonnetje gezet en krijgt ze allerlei cadeautjes voor de baby. Nog even een gezellige tijd met je dierbaren voordat de drukke kraamperiode begint. Kraamfeestjes zijn ook zo leuk dan kan iedereen de kleine in een keer zien! En uiteraard ook lekker verwennen. Kraamfeestjes worden na de kraamperiode gegeven, dan ben jij als mama ook een beetje gesettled en kun je alle visite in een keer ontvangen. Ben je er lekker meteen vanaf.

Leef en laat leven

Ondanks mijn duidelijke mening over Gender Reveal Parties, laat ik een ieder in zijn/haar waarde en geef ik mijn mening ook niet tenzij het wordt gevraagd. De reden dat ik deze blogpost heb geschreven is omdat het mij meerdere malen werd gevraagd waarom ik het niet heb gedaan. Ik heb het gewoon in één keer gedaan: De zwangerschapsaankondiging én het geslacht bekend gemaakt. Maar zo heeft ieder zijn ding en ben ik zeker niet de beroerdste om met iemand mee te denken als het gaat om ideeën voor een Gender Reveal Party, ondanks ik het geen toegevoegde waarde vind hebben.

Zwangerschapsaankondiging

Liefs,

Nova

 

 

 

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Bernice
  12 februari 2018 / 9:35 pm

  Hier ook beide in een gedaan met een klein filmpje waarin we ballonnen opblazen met ons zoontje waar uiteindelijk het geslacht te zien is. Veel mensen wisten nog net dat we zwanger waren, dus dit was een mooie combi..

 2. Hind
  21 februari 2018 / 5:01 am

  Eerlijk vind de babyshower ook niks. Stel je geeft een babyshower en er gaat war fout en je baby red het niet na de bevalling. Dan heb je een leven gevierd wat er nog niet is. Blijf lekker ouderwets en doe liever een kraam feest. 2 weken na de bevalling als alles goed is gegaan.

  Vind het allemaal too much al die feestjes doe erbij verzonnen worden. Terwijl ze in de tijd van onze moeders. Niet eens wistennwat ze kregen. Negen mnd lang een verassing. Baby komt weten ze wat het geslacht is of het gezond is of niet. En dan een feestje om kennis te maken met het kleine wondertje. I love it?