Ik weet heel goed wat ik E. wel en niet wil geven om te eten en te drinken. En nope, ik ben geen ‘health freak‘, maar ik vind het wel belangrijk dat hij niet wordt vol gepropt met onnodige suikers van bijvoorbeeld snoep. En ondanks dat hij MIJN kind is, krijg ik hier geregeld commentaar op. Herkenbaar? 

Bio trutje?

Dit is eigenlijk best een gevoelig onderwerp. Voordat ik los barst wil ik vermelden dat dit mijn mening is. Opvoeden doet een ieder op zijn/haar manier.

Maar oh my wat kan ik mij soms ‘ergeren’ aan het feit dat ik soms word gepasseerd als het gaat om wat hij mag eten. Hij heeft geen allergieën, dus zou in principe alles mogen. Maar hij krijgt heel veel niet van mij. Ik heb het dan over snoep, koek, limonade, frisdrank noem maar op. Als wij thuis zijn dan in ieder geval echt niet. Niet van mij, wel van oma (ofcourse). En nee ik ben geen bio trutje, maar ik vind het gewoon niet nodig. Hij kan zijn hele leven nog van alles naar binnen werken, waarom zou ik daar nu al mee beginnen?

No go’s

Snoep - no go's

Lolly’s zijn bijvoorbeeld echt een no go. Daarnaast heb ik liever geen limonade/pakjes of echt snoepjes. Limonade/pakjes mag hij best op een verjaardag, maar ik merk aan mijzelf dat ik er wat moeite mee heb. Afijn, het is dan feest dus dan mag het.
Met snoepjes zie ik het heel soms door de vingers, maar ik heb ook van die momenten dat ik gewoon echt het snoep uit zijn mond kan halen als ik zie dat hij het eet. Ik weet dit klinkt psycho, maar er schiet dan meteen van alles door mijn hoofd.. Zijn tanden, overgewicht, hij wordt nog drukker door alle kunstmatige zoetstoffen noem maar op! Rozijntjes vind ik zoet zat.

Commentaar

Dan vraagt iemand mij of hij wat mag, dan zeg ik ‘nee’ en dan krijg ik ineens van alles over mij heen.

Waarom mag hij dit niet? Nou dat mag hij toch wel? Nee, dit vind ik zielig. Arm kind, hij wil het zo graag.

Uhm, mag ik vragen waarom jij mij dan in de eerste instantie vroeg of hij iets mocht als je zelf al de beslissing hebt genomen? Like, I just don’t get it. Het lijkt nu net alsof het slecht is dat hij geen zoete drankjes/snacks van mij mag..

Herkenbaar?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge