instagram

4   493
85   1997
51   1032
113   5548
747   3989

Durf jij hulp te vragen?

Durf te vragen! Deze week heb ik de kracht van social media mogen ervaren. Ik heb mij kwetsbaar opgesteld en hulp gevraagd aan mijn volgers op Instagram. Benieuwd hoe dat heeft uitgepakt?

Kort het verhaal

Vrijdag de 13e startte mijn auto uit het niets niet meer. Gelukkig kon ik een dag later terecht bij de garage en heb ik hem laten maken. Het was even vervelend, maar goed dit hoort er bij. Precies een week later stopt mijn laptop er ineens mee op school. Nee, niet nu. Niet een week nadat ik al eens een grote onvoorziene uitgave heb moeten doen. Wat moet ik als student zonder laptop? Als alleenstaande moeder van twee en student heb ik het niet slecht, maar zeker ook niet breed. Twee grote onvoorziene uitgaven achter elkaar kan ik in ieder geval niet zo ophoesten..

Betaalverzoek?

Ik deelde zondagavond mijn verhaal op Instagram. Vele reacties op gekregen. Van mensen die hun laptop te leen aanboden tot mensen die zeiden: ” Plaats gewoon een betaalverzoek in jouw bio en dan kunnen mensen zelf kiezen of en hoeveel zij willen en kunnen missen!” Lenen was inderdaad ook een optie geweest, maar dan zit ik echt onder druk. Kopen op afbetaling, was ook een optie geweest maar moeders heeft mij hier altijd voor behoed. Maar vragen? Vragen kan natuurlijk altijd. Maar zal dat worden gewaardeerd? Nee, dat kan ik toch niet doen? Of tja, ik heb het wel echt nodig. En al haal ik ‘maar’ €300,00 op, dan ben ik toch een eind geholpen! Dus zo gezegd, zo gedaan.

Binnen 18 uur!

Binnen 18 uur na het plaatsen van de link naar het betaalverzoek in mijn bio, had ik mijn nieuwe laptop in handen! Ik heb aangegeven wat mijn streefbedrag was en tussentijds gepost hoeveel geld er was ingezameld. Met het ingezamelde geld, het geld wat ik nog had, had ik een mooi bedragje bij elkaar. Moeders zag hoeveel liefde mij werd getoond en zei ik zet het laatste beetje bij, zodat je echt een goede laptop kan aanschaffen die ministens je hele studie mee kan. Dankzij de gulle gevers en moeders heb ik een tweedehandse MacBook air (2018) kunnen halen. Ik heb alle euro’s die ik heb gekregen volledig benut en dat ook aan mijn volgers laten zien.

De kracht van social media

Ondanks dat ik dit nu typ van achter mijn nieuwe MacBook air, besef ik nog steeds niet wat er twee dagen geleden is gebeurd. Het is ook allemaal zo snel gegaan! Van de honderden berichten die ik heb ontvangen, waren er maar 3 negatief. En ondanks dat het echt niet opweegt tegen alle positieve berichten, hebben die berichten mij wel heel veel gedaan. Ik kreeg in de 3 berichten zoveel negativiteit, dat ik er 2 dagen niet van heb kunnen slapen. Mocht ik dit dan niet vragen omdat er mensen zijn die het slechter hebben dan ik? Vragen mag altijd, het blijft aan de donateur of zij willen doneren of niet. Ik weet heel goed hoe dit systeem werkt, maar toch raakte deze 3 negatieve reacties mij veel meer dan ik had verwacht.

Durf te vragen

Vele mensen hebben aangegeven hoeveel moed ik laat zien doordat ik mij kwetsbaar heb opgesteld en hulp heb durven vragen. Dat ik heb laten zien aan andere die hulp nodig hebben, dat het ok is om hulp te vragen. Ik zag het eerlijk gezegd nog niet zo, maar nu ik er over nadenk is het wel echt een grote stap geweest. Ik wil al geen hulp aannemen uit mijn directe omgeving en ik deelde wel mijn verhaal met duizenden volgers! Wat ik dus wil meegeven is: Durf te vragen! Echt, want als je niet vraagt dan kan men je ook niet helpen. En hulp krijgen is echt niet slecht. We hebben allemaal wel eens hulp nodig.

Durf te vragen

Wie goed doet, wie goed ontmoet

Toen ik bij mijn moeder woonde en bij een energiemaatschappij als klantenservicemedewerker werkte, heb ik zelf twee willekeurige mensen geholpen door hun energierekening te betalen. Ik kende hen niet, maar ik kon het missen en heb hun uit de brand geholpen. Nu voel ik mij net als deze mensen die ik toen had geholpen. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar. Woorden schieten mij nog steeds te kort. Ik wist ook niet waar ik moest beginnen met bedanken toen ik dezelfde avond live kwam om mijn nieuwe aanwinst te showen. En dat heb ik nu eigenlijk nog steeds. Het is zo snel gegaan. Maar het was denk ik nu gewoon mijn tijd om te ontvangen?

Let it go, let it go.

Ik ben wel iemand die lang met dingen blijft zitten. De negatieve reacties hebben best wel op mij ingehakt. Heb een dag erna nog een keer uitgelegd hoe het zit en dat het allemaal uit vrije wil is geweest en daarna was ik er klaar mee om mij te verantwoorden. Op Instagram dan. Want nu pas, na 2 dagen, kan ik het een beetje loslaten. Ik heb dit gewoon gekregen uit goede harten van mensen die het mij hebben gegund en die in mij geloven en nu is het aan mij de taak om er van te genieten en om mijn diploma te halen uiteraard! Ik heb immers niets slechts gedaan, maar gewoon gedaan wat ik zei dat ik zou doen.

Als er nu maar 1 lezer is die sneller durft te vragen dan voorheen, dan heb ik mijn doel al behaald.

Liefs,
Nova

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Regina
  11 oktober 2019 / 10:56 am

  Ik geloof echt in “wie goed doet, goed ontmoet” en daar is dit verhaal het bewijs van.
  Jammer dat er dan toch mensen zijn die het negatief be(ver)oordelen.
  Het is juist een heel mooi iets om te geven wanneer je het je kan veroorloven en te durven vragen en mogen ontvangen als je dat nodig hebt.
  Zo zou het veel vaker moeten zijn.
  Zonder dat je be(ver) oordeelt wordt.

 2. 30 september 2019 / 12:18 pm

  Geweldig dat het gelukt is! Hele ophef zo zeg…. ik geef je gelijk!

 3. 28 september 2019 / 4:33 pm

  Wauw, ik vind het echt knap en goed dat je dit gedaan hebt. Anderen kunnen hiervan leren. En jij kan weer verder.