instagram

45   1045
49   1008
113   5490
744   3962
62   3818

DrDetoxBox 3-daagse detox sapkuur – mijn ervaring!

Ik deed de 3 daagse detox sapkuur van DrDetoxBox. Hoe ik het heb overleefd om 3 dagen niet te eten en alleen sapjes te drinken lees je in deze blogpost.

DrDetoxBox

Je hebt vast wel eens van detoxen gehoord. Detoxen kan op verschillende manieren, waaronder ook met sapjes. DrDetoxBox geeft jou de mogelijkheid om met 100% vers en 100% puur koud geperst sap te detoxen. Je hebt groenten en fruit sapjes en alleen groentesapjes. DrDetoxBox heeft verschillende boxen samengesteld. Een 1 daagse, 3 daagse, 5 daagse en 7 daagse sapkuur. Het handige is dat alles voor je is uitgestippeld. Je krijgt er een boekje bij waar alle informatie in staat die je voor de gekozen dagen nodig hebt. De flesjes zijn genummerd en je leest in het boekje ook wanneer je welk nummer flesje dient te drinken. Jij hoeft nergens meer over na te denken, je hoeft je alleen maar te richten op de detox.

DrDetoxBox regels

Ok, je dient je ook aan een aantal regels te houden, want anders heeft detoxen niet zoveel zin. Deze regels gelden 2 dagen voor, tijdens en twee dagen na de detox:

 • Niet eten (deze regel geldt alleen tijdens de sapkuur)
 • 2 liter water drinken
 • Niet drinken
 • Geen rood vlees eten
 • Niet roken

Moet te doen zijn toch?

Wanneer welk sapje?

Zoals ik al eerder aangaf is het al voor je uitgestippeld wanneer je een sapje moet drinken. Je drinkt over de gehele dag 3 shotjes en 6 sapjes. Hier zie je een lijst met de tijdstippen waarop je de shotjes en sapjes drinkt.

08:00 uur: #1 – Kurkuma shot (60 ml)
08:30 uur: #2 – Komkommer, appel en spinazie (250 ml)
09:30 uur: #3 – Mango, wortel en appel (250 ml)
11:30 uur: #4 – Gember shot (60 ml)
12:00 uur: #5 – Appel, spinazie en selderij (250 ml)
13:00 uur: #6 – Sinaasappel, wortel en gember (250 ml)
15:00 uur: #7 – Granaatappel shot (60 ml)
17:00 uur: #8 – Water en citroensap (250 ml)
18:30 uur: #9 – Wortel, bieten en granaatappel (250 ml)

In totaal drink je dus 1680 ml oftewel 1,68 l aan sapjes. Je drinkt er als het goed is ook nog minimaal 2 l aan water/thee bij dus dan krijg je tijdens de kuur om precies te zijn 3,68 l aan vocht binnen.

Mijn ervaring

Ik heb de detox achter de rug en wil maar al te graag mijn ervaring met je delen. Wil je graag zien hoe ik het heb overleefd? Bekijk dan de video. Is het alleen lezen voor jou ook voldoende? Prima, lees dan gauw verder want ik ga het je nu vertellen.

DrDetoxBox dag 1

Donderdagavond 19:00 uur had ik voor het laatst gegeten, want ik had mijzelf voorgenomen dat ik vrijdag zou starten met de detox. Zo gezegd, zo gedaan. Ik trapte de detox om 08:00 uur af met een kurkuma shot. Die was echt intens. Je moet er maar van houden.

De eerste dag verliep best goed, op hoofdpijn na. Ik had serieus waar maar één moment waar ik zei dat ik honger had, maar of dat echt honger was of gewoon verveling.. Verder was het voor dag 1 erg opvallend dat ik aan het einde van de dag (21:00 uur) echt kapot was. Ik trok het gewoon niet meer en moest echt naar bed.

DrDetoxBox dag 2

Nu heb ik alle sapjes geproefd en weet ik wat ik kan verwachten. Dat is een voor en een nadeel. Want je kan nu juist uitkijken naar een aantal sapjes of juist er zwaar tegen op zien. Dat laatste had ik bijvoorbeeld met het kurkuma shot. Uiteraard heb ik het wel gedaan, maar er aan wennen zal ik niet. Maar hoe niet lekker ik de kurkuma vind, zo lekker vind ik flesje nummer 6 waar wortel, gember en sinaasappel in zit. Die is echt mijn lievelings. Op dag 2 ging ik ook naar mijn beste vriendin en voor mijn pech gingen ze BBQ’en. Ja, wat verwacht je met 26 graden begin mei? Ik had het kunnen weten.. Maar ach, meteen een goede test. kan ik het weerstaan? En dat kon ik! Ik heb helemaal niets noppes nada gegeten.

Aan het einde van dag 2 voelde ik mij in tegenstelling tot het einde van dag 1 echt heel erg goed. Ik had nergens last van en had ook geen honger. Ik was energiek, ook niet zo vermoeid als de dag ervoor. Dat was wel erg fijn.

DrDetoxBox dag 3

Je zal het vast niet geloven, maar ik begon de dag echt met heel veel tegenzin. Ik was de sapjes gewoon even goed zat. Maar goed, het was de laatst dag. Nog even doorbijten en dan ben ik er.

Ook vandaag brachten wij de dag niet thuis door. Dit keer waren wij bij opa en oma. En bij opa en oma is er altijd lekker eten! Ik had het echter niet zo moeilijk, heb het gewoon goed volgehouden en ik voelde mij ook echt goed. Ook op dag 3 had ik geen honger gevoel en ook geen neiging om te eten.

The day after

De dag na de detox mocht ik weer eten. Dat was alleen niet het eerste wat ik heb gedaan. Ik zette past voor het eerst mijn tanden in vast voedsel op maandagochtend 11:05 uur. Dat betekent dat ik 88 uur zonder eten heb doorgebracht. En ik heb welgeteld maar 1 keer gezegd dat ik honger had.

Ik heb mij ook gewogen, want ik weet dat mensen dit graag willen weten: Ik ben tijdens de 3 daagse sapkuur precies 2 kilogram afgevallen. Het was niet de reden waarom ik het deed, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen. Vooral ook omdat ik nu zo veel bezig ben met mijn gewicht. Om er voor te zorgen dat de kilo’s er hierna niet meteen weer aanvliegen zal ik uiteraard weer heel serieus het online programma oppakken van Fit by Charro.

Wist je dat?

 • Het is bewezen dat een keer in de zoveel tijd detoxen (welke vorm dan ook) gezond is?
 • Ik het gember shotje (#4) en het sinaasappel, wortel en gember sapje (#6) het lekkerst vond?
 • En ik het kurkuma shotje (#1) en het water met citroensap sapje (#8) het minst lekker vond?
 • Je per dag 627,4 kcal binnen krijgt tijdens de sapkuur?
 • Ik tijdens de hele sapkuur maar één keer heb gezegd dat ik honger heb?
 • Detoxen niet heel slim is om te doen als je wil afvallen? De kilo’s die je tijdens de detox kwijt bent zijn er namelijk binnen no time weer aan als je weer gaat eten.

Conclusie

Zoals je leest ging ik mij steeds beter voelen. Het klinkt misschien onmogelijk om niet te eten, maar het heeft mij echt zoveel goeds gedaan! Ik heb ook een ander beeld van mijzelf gekregen na deze kuur. Ik kan mijn mind dus wel controleren als het om eten gaat. Dat was voor mij de voornamelijkste reden waarom ik deze kuur heb gedaan. Ik hoef dus niet te grijpen naar een vette hap. Al denk ik dat mijn lichaam het ‘nodig’ heeft. Zoals ik het al zeg: ” Al denk ik dat” Ik denk het, het zit allemaal tussen mijn oren, in mijn mind. En nu weet ik dus dat ik dit wel kan controleren. Dat heb ik mijzelf bewezen.

Ook detoxen?

Ben jij na het lezen van deze blogpost ook enthousiast geworden en zou je deze detox ook willen doen? Bestel ‘m dan hier en gebruik de kortingscode MAMAPLAATS voor 20% korting. Deze kortingscode is geldig tot en met 31 mei. Heel veel detox succes!

Liefs,

Nova

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *