instagram

45   1045
49   1008
113   5490
744   3962
62   3818

De start van een gezondere levensstijl

Yes, ook ik ben eindelijk gestart met een gezondere levensstijl. Ik keek al een langere tijd in de spiegel en dacht: “Nee, dit lichaam wil ik niet meer.” Ik wilde verandering zien, maar had de knop die ik daarvoor nodig had nog niet gevonden. Ik kon ‘m dus ook onmogelijk omzetten. Vorige week heb ik de knop gevonden en sindsdien ben ik om.

Mindset

Het begint allemaal met je mindset. Je weet natuurlijk wel wat je moet doen om af te vallen. Dat is namelijk gezond eten en voldoende bewegen. Hangt er van af wat je doel is, want als je meer spiermassa wil kweken dan zal je er ook krachttrening bij moeten doen. Maar je moet het dan ook wel ECHT willen. Alleen dan heb je de motivatie om er ook daadwerkelijk wat aan te doen. Ik kreeg gewoon kortsluiting van het feit dat ik niet meer in mijn kleding paste, niet eens meer kon shoppen op de normale afdelingen maar naar de plus size afdelingen/winkels moest als ik wat nieuws wilde halen. Dit heb ik nog nooit gehad. Dit ben ik niet en dit wil ik niet. Dit moet anders.

Zelfverwaarlozing

De naam More Than a Mom heb ik echt disrespect. Ja leuk dat ik studeer en werk naast het alleenstaande moederschap, maar wie ben IK? Zorgde ik voor mijzelf? Nee. Sterker nog. Ik heb een hele tijd gehad dat ik mijzelf niet eens wilde aankijken in de spiegel. Ja, zo erg was het en dit is ook de reden waarom ik nu op mijn zwaarst ben. Ik zag het nut er niet van in om aan mijzelf te werken. “Omdat je het waard bent” was niet op mij van toepassing. Ik voelde mij onaantrekkelijk en had dus geen behoefte om mijzelf goed te verzorgen. Verder dan douchen, tandenpoetsen en af en toe scheren kwam het niet. Ik dacht maar zo: Als de kinderen er maar goed uit zien. But what about me…?
Nu ik dit zo terug lees schrik ik er best van..

Verandering

Hier is dus duidelijk verandering in gekomen. Het is echt niet van de een op andere dag gebeurd, maar deze verandering is tot stand gekomen door verschillende factoren. Denk aan: Leeftijd (wijzer), de behoefte om mijzelf te ontwikkelen, bewust zijn van hoe ik op mensen overkom etc. Ik wilde meer uit mijzelf halen. Het begon mentaal en nu ook lichamelijk. 3 weken geleden ben ik begonnen met mijn skincare routine and I love it! Zijn tekenen van dat ik mijzelf belangrijk begin te vinden. Ik heb de behoefte om mijzelf te verzorgen en begin veel meer zelfvertrouwen te krijgen. Nu nog een lijf waar ik mij ook prettig in voel.

Fit By Charro

Afgelopen week ben ik gestart met het online coaching programma van Fit By Charro. Charro is een personal trainer die ook online vrouwen coacht. Vooral in deze tijd is dit echt super fijn. Ze heeft een heel uitgebreid programma. Eerst moet je je inlezen voordat je gaat starten. Ze geeft je handvaten om de juiste mindset te krijgen, om goede doelen te stellen, om je innerlijke duivel te verslaan en geeft 11 tips om een winnaarsmentaliteit te krijgen.
Je krijgt ook meer dan voldoende recepten voor ontbijt, lunch, diner, soepen en vegetarisch. En ze heeft zelfs eens eetschema gemaakt van 6 weken!
Wat er wekelijks van jou wordt verwacht is dat je een tracking sheet invult. Daarin vul je je gewicht in, voeg je een foto van de weegschaal toe en heb je de gelegenheid om te vertellen over hoe je de afgelopen week hebt ervaren.

Wil jij ook dit online coaching programma volgen van Fit By Charro? Dan heb ik goed nieuws! Je kan nu het online coaching programma twv 397 euro winnen. Klik hier en doe mee! Meedoen kan tot en met woensdag 22 april 2020

Eigen kracht

Ik hoor het je misschien denken van “Ja logisch dat jij nu een gezondere levensstijl hebt, je volgt een online coaching programma!” Vergis je hier alsjeblieft niet in, want ondanks dat ik het online programma van Fit By Charro volg, doe ik het allemaal toch echt zelf. Een gezondere levensstijl is een keuze die ik iedere dag zelf maak. Ik maak iedere dag de keuze om gezonder te eten en ik maak iedere dag de keuze om de workouts te doen en/of een wandeling te gaan maken. En met de Activity tracker van FitBit houd ik ook mijn resultaten bij.

Terugblik eerste week

Hoe de eerste week is verlopen? Heel goed! Naast dat ik wat last heb van hoofdpijnen, mag ik echt niet klagen. Hoofdpijn had ik echt kunnen verwachten. Ik ben namelijk ineens gestopt met suikers en rijst, aardappels en pasta. Mijn lichaam moest echt even schakelen. Maar ik heb het er tot nu toe niet moeilijk mee, terwijl ik dat wel had verwacht. De eerste week ging zo goed dat ik zelfs nog netjes heb gecheat! Een broodje shoarma met wortelfrietjes. Ik had ook niet echt de behoefte om heel heftig te cheaten.

-3,5 KG in de eerste week

De eerste kilo’s die eraf zijn, zijn een feit!! Ik mag met trots zeggen dat ik in de eerste week gewoon 3,5 kg ben verloren. Nu is het natuurlijk zo dat het begin altijd hard gaat en dat het echt niet allemaal vet is wat ik ben verloren, maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, dit geeft mij motivatie om door te gaan met deze gezondere levensstijl. Ik weet trouwens ook dat ik mij niet moet blindstaren op de kilo’s. De centimeters die ik zal gaan verliezen zijn meer zeggend, aangezien ik er ook workouts bij doe EN daarboven op ook nog atletisch ben gebouwd en veel spiermassa heb. Maar eerlijk is eerlijk dat ik de nodige kilo’s kwijt moet is een feit. Dus het gaat de goede kant op. Op naar nog meer kilo’s!

Tot de volgende update!

Liefs,

Nova

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Kim
  10 juli 2020 / 9:09 pm

  En hoe ver sta je nu?

  • Nova
   Auteur
   12 juli 2020 / 8:18 am

   Ik mag met trots zeggen dat ik na 3 maanden 9 kilo lichter ben!

 2. Jackson_and_Meadow
  21 april 2020 / 3:40 am

  Morning, 04:30 en ik lees jou blog. Ik had me allang moeten aankleden want ik moet zo naar Schiphol om een dagje te werken maar ik werd toch echt wel getriggerd om jou stukje even af te lezen. Self love… wat is dat idd. Ver te vinden bij de meeste vrouwen. Het draait allemaal om de kids, als die er maar goed uitzien. Ik had gister avond de keuze gemaakt om bij de AH die straks om 5 uur open was om een broodje en wat lekkers te kopen maar toch netjes m’n havermout staan klaar maken. Keuzes zijn bij mij het zwaarst, een houvast is bij mij zo belangrijk om weer wat kilo’s te verliezen. Ik ga jou post over en winnen van een pakket METEEN even opzoeken want dit is toch wel echt iets om een houvast te krijgen, een schema, je mindset om en vooral hulp want zonder hulp is bij mij de self love echt ver te vinden! Powervrouw jij kan het, zet hem op!

 3. 20 april 2020 / 8:09 am

  Wauw topper! Goed bezig, mooi dat het ook zo snel al zijn vruchten afwerpt..

  You can do thuis!