instagram

84   1961
51   1029
113   5540
747   3987
62   3831

De nieuwe leuke kinderserie Dropje!

De nieuwe kinderserie Dropje is een nieuw kinderprogramma dat vanaf 9 december iedere werkdag om 07.00 uur te zien is op NPO Zappelin. Wij hebben de eerste aflevering al mogen bekijken en ik vertel je er in deze blogpost meer over.

Wie is Dropje?

“Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel, het is gewoon.. zichzelf! Het is gewoon Dropje!” Dropje woont in ‘de alleswinkel’. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier alles, maar dan ook echt alles vinden. Iedere dag komen er kindjes langs waarmee Dropje de leukste avonturen beleeft. De situaties lopen altijd op een grappige manier uit de hand, maar Dropje weet zich weer iedere keer op een bijzondere wijze eruit te redden. Deze situaties zijn voor de kleuters erg herkenbaar en dat maakt de nieuwe kinderserie Dropje voor hen zo leuk! 

Eerlijke review van E.

Kinderserie Dropje

Toen ik E. vertelde dat hij als één van de allereersten een aflevering van de nieuwe kinderserie Dropje mocht kijken, was hij natuurlijk hartstikke enthousiast! Ik merkte aan hem tijdens het kijken dat hij er echt helemaal in zat. Het duurt ook niet te lang, dus voor deze wiebelkont was het heel goed te doen om zijn aandacht er bij te houden. Gezien de combinatie van het gehaakte popje/knuffel Dropje en de echte acteurs, is het ook erg aantrekkelijk voor de kleintjes om er naar te blijven kijken. 

Nadat het was afgelopen zei hij ook meteen: “ Mag ik nog een keer naar Dropje kijken?” Ok, nog een keertje dan. Daarna ging hij weer met zijn speelgoed spelen en betrapte ik hem er op dat hij zachtjes de titelsong van Dropje aan het zingen was. Nou, dat geeft alleen maar aan dat het bij hem is blijven hangen en dat het een positieve indruk heeft achtergelaten! 

Kijk je mee?

Dus wij zitten vanaf vandaag iedere werkdag om 07:00 uur ’s morgens voor de tv, jullie ook? En als jouw kindje het net als E. ook jammer vindt dat het voorbij is, niet getreurd! De afleveringen van de kinderserie Dropje zijn ook terug te zien op NPO Start en Zappelin.nl

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 30 december 2019 / 11:21 pm

    Aparte introductie.. “Het is geen jongen, geen meisje, geen knuffel…”

    Het lijkt erop dat dit een manier is om kinderen te leren omgaan met transgenders e.d. Jammer dat iedereen zo wordt gestimuleerd in een land van alles-moet-kunnen. En dat we dan op deze manier de kinderen voorbereiden…. voor wat? Er zijn geen verschillen? Is dat de juiste manier. Really?

    Leuk hoor, Dropje.