instagram

45   993
113   5473
744   3958
62   3815
82   4703

Coronavirus voelt als oorlog

Weer een blogpost over het Coronavirus!? Ja, ook ik moet dit gewoon even van mij afschrijven. Hoe nuchter ik was dat ik dacht: “Ach, we moeten hier gewoon even doorheen” Ik raak niet in paniek, maar nuchter nuchter ben ik ook niet meer.

Coronavirus ‘oorlog

Gisteren nadat om iets over half 6 bekend werd gemaakt dat alle scholen, kinderopvang, horecagelegenheden en coffeeshops voor 3 weken dicht gaan bekroop mij een oorlog gevoel. Natuurlijk weet ik als 26 jarige die hier altijd in Nederland heeft gewoond niet hoe het voelt, maar ik DENK dat dit wel in dezelfde categorie valt. Sterker nog, iemand die wel ooit een oorlog heeft meegemaakt zei zelfs: “Dit voelt nog erger dan oorlog”. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben heel erg blij dat ik geen oorlog heb meegemaakt. Een oorlog eist vele slachtoffers, dwingt de samenleving tot het nemen van drastische maatregelen en zaait paniek bij de burgers (hamsteren). Coronavirus net zo. Het is anders, maar ik vind dat het enigszins met elkaar te vergelijken is. En dit is dan nog maar het begin. Ik zie het al voor mij dat wij allemaal met verschillende mondkapjes rondlopen.

Mijn Coronavirus-gedachten

The Simpsons secret meeting

Ik zal proberen om zo kort en bondig te vertellen hoe ik dit allemaal zie. Ik denk dat er ergens in een bunker mensen bij elkaar zijn gekomen en dat er is besloten om iets te doen aan de wereldpopulatie en dat het wel weer tijd is voor een economische crisis. “Laten we de mens ziek maken, ik heb hier nog wel wat liggen” Haalt een spuitje met een vloeistof te voorschijn en zegt “Dit is alles wat wij nodig hebben, we hoeven maar 1 iemand te besmetten en de rest gaat dan vanzelf”. Nu moet het alleen nog ergens opduiken: Wuhan, China. De rest is geschiedenis, of nja eigenlijk het heden want we zitten er middenin.

Slimme manier van oorlog voeren

Ondanks dat ik er echt van overtuigd ben dat dit virus door mensen is gemaakt en Wuhan als zondebok is gebruikt, vind ik dit wel echt een slimme manier van oorlog voeren. Het virus verspreid zich razend snel en de drastische maatregelen die landen moeten treffen zullen voor een enorme economische crisis zorgen. Dat is ook al weer een hele tijd geleden. Dit is iets wat mensen niet hadden zien aankomen en heeft heel veel impact zonder dat men zijn/haar handen vuilmaakt. Dit gaat allemaal vanzelf en daarom vind ik het echt een hele slimme manier van oorlog voeren.

En denk maar niet dat op 6 april alles weer is zoals het was, sterker nog ik denk echt dat het zal worden verlengt. Want als je bedenkt dat in China het virus sinds de uitbraak in dec. nu pas (16 maart!!) aan het indammen is, zegt dat genoeg..

Hamsteren

Ik kreeg echt kortsluiting van het hamsteren, maar ik ga steeds meer in zien dat het gewoon nodig is. De mensen die wekelijks leefgeld krijgen of om een andere reden financieel krap zitten, ouderen etc. zijn hier wel echt de dupe van. Zij kunnen gewoon hier niet aan meedoen en pissen naast de pot. Gelukkig zie ik steeds meer groepen ontstaan waar er hulp wordt geboden. Ondanks dat ik dit weekend vele tripjes heb gemaakt naar supermarkten, voel ik de druk om weer te gaan en extra in te slaan. Want zoals ik net al zei, dit is nog maar het begin. En natuurlijk zal Rutte blijven zeggen dat het niet nodig is, maar daar trapt men duidelijk niet meer in.

3 weken thuis, wat nu?

Ja, goede vraag. Ik werk normaal gesproken maandag tot en met woensdag en dat moet nu thuis gebeuren voor zo ver het er nu uit ziet. Hoe ik dat met J. (1,5) ga doen? Geen idee.. E (5) is het probleem niet, die doet zijn ding wel. Maar time will tell en dit laat ik gewoon over mij heen komen.

Ik zie overal dag schema’s opduiken. ‘Want kinderen houden van structuur’, ‘voor als je niet weet wat je met je kind moet doen 3 weken lang’ enzovoorts. Dit vind ik goed voor de ouders of de kinderen die hier niet zonder kunnen. Ik ben hier zelf totaal niet van en met mijn kinderen komt het ook echt wel goed. Sommige schema’s van mensen lees ik globaal door en krijg dan de soort van rillingen als ik zie hoe strak alles op elkaar is gepland. Maar goed, ieder zijn ding!

Hoe aan E.(5) duidelijk gemaakt?

Ik heb het aan hem proberen uit te leggen aan de hand van een kort filmpje van het Jeugdjournaal. Al was dat nog wel net iets te hoog gegrepen, maar het heeft wel een goede basis gelegd. Vanaf daar heb ik het in Jip en Janneke taal nog wat verder uitgelegd en lijkt hij het enigszins te begrijpen. Dit weekend hadden wij het water, zwarte peper en zeep experiment uitgevoerd en dat gaf hem ook al een duidelijker beeld.

Wees voorzichtig!

Ik ben zelf niet echt bang om het te krijgen. Het kan heel goed zijn dat ik het virus al met mij meedraag. Maar wat ik wil voorkomen is het verspreiden hiervan. Dus ik ben het er echt mee eens dat we zo veel mogelijk thuis moeten blijven de komende weken. Stel dat ene verjaardagsfeestje gewoon ven uit en de buurvrouw kan over een aantal weken wel weer op de koffie.
Gelukkig heb ik afgelopen vrijdag nog een bezoekje gebracht aan mijn opa en oma met de kinderen. Ben blij toe, want voorlopig zitten deze bezoekjes er niet meer in.
Denk alsjeblieft niet van ik krijg het toch niet, dus ik doe gewoon lekker mijn ding. Maar besef even dat je het wel aan een ander kan over brengen en dat wil je toch niet?

Respect!

Echt respect voor alle mensen in de zorg. Ik vind het echt knap. Ja iemand moet dit natuurlijk doen, maar de verplegers riskeren hun levens gewoon. Ook bij hen is er onrust en zij zitten met hun neus er boven op! Ik zag bij Boef voorbij komen dat hij vond dat deze mensen er ook extra voor betaald moeten krijgen. En daar ben ik het mee eens, maar van welk geld? Na dit hele gebeuren volgt er een financiële crisis..

Verschillende theorieën

Iedereen heeft hier verschillende theorieën over het Coronavirus.
– De een gelooft wat de media hen vertelt dat het is opgedoken in Wuhan, doordat zij vleermuizen aten die het virus met zich meedroegen.
– De ander denkt dat de aarde boos op ons is om de manier waarop wij met haar omgaan en dit is dus onze karma.
– De mensen niet vergeten die volgens de Bijbel geloven dat het einde van de wereld steeds dichterbij komt.
– En dan heb je de mensen die net als ik geloven dat dit virus door mensen is gemaakt om zo de wereldpopulatie in te dammen en een economische crisis te veroorzaken.

Er zullen vast nog meer theorieën zijn. Maar dit is gewoon mijn pure interesse. Hoe denk jij er over?

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ela Sordam
    16 maart 2020 / 9:11 am

    Ik ben het er helemaal mee eens dat dit virus gemaakt is door mensen. Deze wereld is nou eenmaal zo verrot en hoevaak hebben ze wel niet gezegd dat er teveel mensen zijn en de aarde uitgeput raakt. En ik weet zeker dat ze dit in laboratoria helemaal uitgezocht en uitgewerkt hebben en het zo de wereld in hebben gebracht en zo inderdaad de wereldpopulatie in te dammen. Het is dan wel niet een heftig virus waarbij iedereen doodgaat maar ze hebben het heel slim aangepakt en dat vind ik nou zo vreselijk. En ik geloof zelf ook in de Bijbel en zoals jij ook al zei, ik geloof inderdaad dat het einde van de wereld dichterbij komt. Zeker als je kijkt naar hoe verrot de mens wordt dat ze in staat zijn deze dingen te doen en naar alle andere rampen en gebeurtenissen hier op aarde in deze tijd.