instagram

88   3335
116   2471
46   1670
134   3382
81   2678

Verwen je poenie met een vajacial bij Body and Curves!

Je poenie verwennen klinkt misschien een beetje fout, maar je weet niet wat je mist! Ik onderging bij Body and Curves een full brazillian sugar was én een Pretty Kitty Vajacial Royal treatment.

Body and Curves

Body and Curves is een BOB (Black Owned Business) beauty salon. Je kan hier afslank behandelingen, budycurving/shaping en vaginale verzorging doen. Ik onderging voor het eerst van mijn hele leven bij hen een sugar wax en een vajacial treatment. In dit blog vertel ik je hoe ik het heb ervaren.

Je poenie sugar waxen? AUW!

Ik was zo enorm nerveus. Het zweet droop gewoon van mijn handen. Ik houd helemaal niet van pijn (ja wie wel?), maar ik heb een vrij hoge pijngrens dus ik kan best wel wat hebben. Maar alsnog wil ik het ‘t liefst niet. Geen haar op mijn hoofd die dacht aan waxen down there.. Want ja, die pijn is toch niet te verdragen? Bij normaal waxen is het inderdaad zeer pijnlijk (heb ik mij laten vertellen). Dat wordt namelijk tegen de haargroei in gedaan. Body and Curves gebruikt black sugar wax. Het is een vegan product (je zou het zelfs kunnen eten) en hiermee worden de haartjes verwijderd door het aan te brengen en met de haargroei mee eruit getrokken.

Scheren, laseren of waxen?

Donkere vrouwen hebben al gauw last van ingegroeide haren op plekken waar er wordt geschoren. De behandelaar wil het ‘t liefst van de daken schreeuwen dat donkere vrouwen moeten stoppen met scheren! Het zorgt niet alleen voor ingegroeide haartjes, maar de huid wordt ook donkerder op de plek waar er wordt geschoren. Dit brengt schaamte met zich mee, terwijl dit kan worden voorkomen.

Ik hoor het je bijna denken: Ga dan laseren!? Maar ook dit is voor donkere vrouwen niet zonder risico’s. De meeste klinieken die laseren, die zijn niet gericht op de donkere huid. Met laseren richt het laserapparaat zich op pigment, de donkere haartjes, maar hierdoor wordt de donkere huid ook wel eens mee gelazerd waardoor er brandwonden kunnen ontstaan.

Dan blijft er eigenlijk nog maar 1 ding over en dat is waxen. In dit geval zou ik, zoals ik hierboven al aangaf, sugar wax aanraden!

Mijn ervaring bij Body and Curves

De eigenaresse gaf mij een warm welkom in de mooi ingerichte salon. Ik kreeg meteen een spa gevoel toen ik binnen kwam. Het rook er lekker en er stonden allerlei verse groenten en fruit waar ik van mocht eten. Toen ik werd gevraagd om wat te drinken kreeg ik versee gember thee met kaneelstokjes erin en honing. Hier houd ik van! Na een rustige start werd het tijd voor het echte werk. Ik was zo nerveus. Wat doe ik mijzelf aan dacht ik. Ik deed mijn kleding uit en wilde eigenlijk niet eens gaan liggen. Maar toen ik op de behandeltafel ging zitten om te gaan liggen, voelde ik dat de tafel lekker warm was. Dat nodigde wel uit om te gaan liggen, ondanks dat ik enorm nerveus was.

Nou toen begon het. Ik wist eerst echt niet wat mij over kwam, maar achter af gezien was het over het algemeen goed te doen. Als er op bepaalde plekken werd gewaxt dacht ik (of zei ik het hardop): “I’m dying!!” Maar die momenten zijn maar voor even. Het is niet dat ik daar huilend op de behandeltafel lag. Als ik wist dat dit het zou zijn, dan had ik het echt wel eerder gedaan! Ik kon gewoon een gesprek met haar aangaan terwijl zij bezig was. De behandelaar is ook een heel lief, geduldig en warm persoon. Dit heeft ook zeker bijgedragen aan een goede sugar wax ervaring.

Body and Curves kortingscode

Klik hier voor alle behandelingen die Body and Curves aanbied. Als je niet wil sugar waxen, dan zijn er nog vele andere behandelingen die je hier zou kunnen ondergaan. Wat ik wil zeggen is: maak tijd vrij om jezelf (je poenie) echt aandacht te geven. Ben jij nieuwsgierig geworden? Geef dan bij je bestelling aan dat je via NOVA komt en dan krijg je 20% korting op je behandeling!

Heb jij ooit gewaxt of zit je er over na te denken om te waxen? Laat het weten in de reacties. Ik geniet nu van een gladde poenie en over 4 weken ga ik terug voor een vervolg behandeling.

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ashley
  1 november 2020 / 9:25 pm

  Ik was heel benieuwd naar je ervaring! Ik heb zelf net 7 jaar in een bekende wax salon gewerkt en ben dus echt team waxen ( hotwax ). Ik zag op de website dat een brazillian wax 45 min duurt. In de salon waar ik werkte is het 20 a 25 minuten en soms nog sneller. Mijn ervaring is dat als je lange haren met de haargroei mee trekt de haren juist afbreken. Ik bedoel dit niet negatief! Ik heb zelf geen ervaring met sugaring dus kan hier niet over oordelen.

  • Nova
   Auteur
   2 november 2020 / 11:33 am

   Hi Ashley, bedankt voor je reactie! Ja, bij Body and Curves zeggen ze ook dat je haren 1-2 mm lang moeten zijn voor het waxen. Sugar waxen kan warm, maar ook koud. Geen probleem hoor, juist leuk dat je reageert! Liefs, Nova