instagram

83   1928
51   1023
113   5528
747   3980
62   3829

Black Friday wordt steeds populairder in Nederland

Ik ben druk bezig met het samenstellen van de Black Friday kortingscodelijst van dit jaar. Ik verzamel zoveel mogelijk kortingscodes van Nederlandse webshops die meedoen met Black Friday. Maar wat Black Friday eigenlijk? In deze blogpost vertel ik jullie daar wat meer over.

Wat is Black Friday?

Black Friday in Amerika is eigenlijk gewoon de belangrijkste uitverkoopdag van het jaar. Het vindt ieder jaar maar eenmalig plaats. En dat is op de dag na Thanksgiving. Hier in Nederland vieren wij dat niet, maar ik heb wel een ezelsbruggetje om het te onthouden wanneer het is. Het is altijd de 4e vrijdag van november. Vele zien deze dag als de start van de kerstinkopen en daar spelen (web)shops maar al te goed op in door torenhoge kortingen te geven zodat het aantrekkelijk wordt om ook echt goed je slag te slaan. De maandag erop is het Cyber Monday en dan worden er ook kortingen gegeven. Al zijn deze niet zo hoog als met Black Friday.

HELE hoge kortingen

Zoals ik net al zei zijn de kortingen heel hoog. De kortingen die bij Black Friday worden gegeven in Amerika zijn niet de 2 halen 1 betalen of de 10% korting die wij vaker bij (web)shops voorbij zien komen. Nope, dit zijn echt serieuze kortingen. Zo serieus, dat men er graag een aantal uur voordat de winkel open gaat al vast plaats neemt voor de deur om als eerste binnen te kunnen zijn. Maar hey, dan lopen daar de kortingen ook wel op tot 80%. Dus dan hebben ze ook wat.

BlackFriday

Black Friday in Nederland

Black Friday is overgewaaid vanuit Amerika. Je ziet dat er steeds meer winkelketens en (kleinere) webshops meedoen met deze grote uitverkoopdag. Dan zijn de kortingen niet zo hoog als in Amerika, maar er wordt wel korting gegeven! Gemiddeld 20%. Eigenlijk een soort van Glamour Day.

Kritiek op Black Friday in Nederland

Ik lees steeds meer dat er ook mensen zijn die er echt op tegen zijn dat Black Friday is overgewaaid. Zij vinden bijvoorbeeld omdat wij geen Thanksgiving vieren, er ook geen reden is voor Black Friday. Black Friday wordt onder andere gezien als de start van de kerstinkopen.  Alsof wij geen kerst vieren.. Sterker nog, het is over 3 weken Sinterklaas! En volgens mij wordt daar ook flink voor ingeslagen, niet waar?
Of dat het kleinere shops zou schaden. Ik snap niet waarom het kleinere shops schaadt als zij korting geven. Je mag zelf bepalen hoeveel korting je geeft, dus het is ook niet dat je aan een minimum % korting vast zit. En je kan mij niet wijs maken dat er shops zijn die nooit korting geven. Dus waarom niet een keer extra op Black Friday?

Stay positive!

Ik heb dan zelf geen webshop hoor, maar ik zie hier dus wel voordelen in. Je hoeft echt niet tot de 80% korting te gaan, maar door mee te doen met Black Friday val je ten eerste niet buiten de boot en ten tweede je zal waarschijnlijk toch wel wat meer gaan verkopen doordat je dus korting geeft en men de shopbroek aan heeft zullen ze toch wel veel meer gaan kopen. En verkoop je niet, dan zij dat ook zo. Het is niet dat je klanten geld toe geeft hè..

En natuurlijk is in de week (of misschien wel weken) voor Black Friday wat stiller, maar hopelijk krijg je daar tijdens Black Friday juist nieuwe (blijvende) klanten voor terug! Dus probeer het eens van de positieve kant te bekijken.

Black Friday Kortingscodelijst 2018

Zoals ik al zei ben ik weer druk in de weer om de Black Friday Kortingsocdelijst van dit jaar samen te stellen. Vorig jaar was het een heel groot succes en dit jaar kreeg ik vele verzoekjes om het weer te doen. Natuurlijk doe ik dat. De lijst van dit jaar heeft al aardig vorm gekregen, dus ik kan jullie verzekeren dat je er ook dit jaar weer wat aan zal hebben. Het is een overzichtelijke lijst met alle Nederlandse (web)shops die zich bij mij hebben opgegeven en die meedoen met Black Friday. Je ziet hier hoeveel korting iedere shop geeft en welke kortingscode je nodig hebt om de korting te kunnen krijgen. Handig toch?

Wat vind jij van Black Friday? 

 

 

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Anita
    17 november 2018 / 8:50 pm

    Hi Nova!
    Wat super dat je dat doet die lijst💪🏻
    Maar…. waar kan ik m vinden??

    Groetjes Anita😊

  2. chucky1012
    16 november 2018 / 7:15 pm

    Zo leuk shoppen met flinke kortingen 👌

  3. Jenny
    16 november 2018 / 4:32 pm

    Ik begrijp de kritiek heel goed, je hoeft niet mee te doen maar door de grote hype en hoge verwachtingen verkopen webshops kort voor BF al minder en zonder korting rond dat weekend nagenoeg of helemaal niets. Een grote klap voor de kleinere shops, met name de handmade business.

  4. LL
    16 november 2018 / 2:06 pm

    Black friday in Amerika was vroeger de een markt waar men slaven kon verkope en kopen.