instagram

52   1235
50   1011
113   5498
744   3965
62   3822

Raak ik er ooit aan gewend dat mijn kind naar de basisschool gaat?

Mijn zoontje E. gaat nu een bijna een half jaar naar de basisschool. En ik kan je vertellen dat ik er nog steeds niet aan ben gewend. Iedere ochtend weer denk ik: “Shit, hij moet naar school. RENNEN!”

Onderschat

Ik heb de basisschool zwaar onderschat. Natuurlijk wist ik wel dat hij iedere ochtend om tien voor half 9 de school in moest lopen, maar ik deed er echt te luchtig over. Het kdv is vrije inloop. Je zit niet aan een tijd gebonden. Bij de basisschool zit dit uiteraard anders. Sowieso is op tijd komen al niet echt mijn ding..

Wat is er nou zo lastig aan?

Basisschoolkind

Ja dit is best een lastige vraag. Gek he? Ik denk echt dat het gewoon ligt aan het feit dat hij iedere dag op hetzelfde tijdstip moet worden gebracht en gehaald. De dagen dat hij naar de BSO gaat vind ik daarom ook echt relaxed, want je zit alleen aan een eindtijd vast.
Nu ik dit zo typ denk ik echt: Maar wat had je dan verwacht? Ik kan je vertellen dat ik hier helemaal niet aan heb gedacht! Ik heb dit gewoon volledig weggelaten. Yes, you can call me crazy now.

Deelnemen aan activiteiten

Dan wordt er eigenlijk ook van je verwacht dat je deelneemt aan bepaalde activiteiten. Dat wordt natuurlijk niet zo gezegd, maar je kan niet achter blijven. De mensen die mij kennen weten dat ik de hele dag door roep dat ik mensen zat ben. (Ja, zou eigenlijk niet mogen I know..) En dan heb ik het niet over de kinderen hoor, maar over de ouders ala De Luizenmoeder. Maargoed, ook die mensen moeten er wezen.

Komt het ooit nog goed?

Ja natuurlijk wel. Ik moet het gewoon nog steeds accepteren (?) na een half jaar. Het is gewoon wat het is. Misschien komt het ook doordat hij niet hier in het dorp of hier op fietsafstand in de buurt op school zit. Ik moet toch altijd even reizen. Vaak gaat er nog door mijn hoofd: “Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?” Maar ik denk dat je dat altijd wel zal hebben.

Koningsspelen


Volgende week ga ik voor het eerst helpen bij de Koningsspelen. E. weet het nog niet dus het zal een verassing zijn als ik ineens tijdens schooltijd verschijn als ouder die gaat helpen. En dan vind ik deelnemen aan activiteiten wèl leuk. Alles voor mijn grote boy!

Liefs,
Nova

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *