instagram

29   877
112   5401
742   3946
62   3808
82   4699

Babyswap

Swappen. Je hebt het vast voorbij zien komen, of niet.. Ik wil je er graag meer over vertellen, omdat ik er op dit moment voor het eerst aan deelneem. Ik kreeg een aantal vragen over de babyswap en dacht: Waarom schrijf ik er niet gewoon een blogpost over!? Dus hier al mijn ins en outs over het swappen.

Swappen
Swappen is simpel gezegd een pakketje maken, waar van alles in zit, voor jouw swapmaatje. En andersom. Niemand weet wie aan wie is gekoppeld. Jij weet niet wie voor jou een pakketje maakt, en de persoon voor wie jij wat maakt weet ook niet dat jij dat bent. Tot dat het pakket is ontvangen en wordt geopend. Dat vind ik persoonlijk hartstikke leuk en spannend.

Het begin
Je schrijft je in bij degene die de swap organiseert. Ik doe mee aan de babyswap van Lauver. Iedere swap editie heeft een eigen thema. Dit is de babyswap, je mag meedoen als je een kleine hebt tot 2 jaar. Ik zag ‘m al een aantal keren voorbij komen op instagram, tot ik op een gegeven moment dacht: “Waarom niet!?” En voor dat ik het wist, had ik me ingeschreven. Na een week kreeg ik mijn swapmaatje toegewezen. Niet alleen ik, maar alle 164 deelnemers.

En dan
En dan begint het. Je hebt je swapmaatje toegewezen gekregen. Toen ik mijn swapmaatje kreeg, ging ik meteen kijken of ik haar al volgde of niet. De instagrampagina bestuderen zodat ik een beetje een idee kreeg voor wie ik een pakketje mocht gaan samenstellen.

Daarna volgde voor mij het lezen van de spelregels. Wat verwachten zij nou eigenlijk van mij? Ja, er zitten ook een aantal spelregels verbonden. Ik weet niet hoe het gaat bij andere swaps, maar bij de babyswap gelden er deze spelregels:
1. Je instagramaccount moet openbaar zijn
2. Houdt je swapmaatje geheim!
3. Geef minimaal  €15,- uit.
4. Koop minimaal 3 cadeautjes.
5. Vergeet de mama niet!
6. Je pakketje versturen met Track & Trace code
7. Heel veel plezier hebben!

In de mail stond ook dat ik een moodboard moest plaatsen.Wat was dat lastig zeg. Duidelijke informatie geven over jezelf  en je baby/dreumes natuurlijk zodat je swapmaatje voor jou aan de slag kan. Het duurde even, maar uiteindelijk heb ik deze moodboard gepost.

Babyswap

Mijn swapmaatje heeft dit uiteraard ook gedaan! Hartstikke goed zelfs.

Hoe gaat het tot nu toe?
Nou, dat is een goede vraag die ik zojuist aan mijzelf heb gesteld. Ik vind het moeilijk.. Lastig.. Ik heb tot nu toe serieus waar maar 2 cadeautjes gekocht voor mijn swapmaatje.
2!? Ja, 2.. Ik twijfel bij alles wat ik wil kopen of je het leuk zal vinden.. Ontstaat er nu een lichtelijke paniek aanval bij mij? Ja. Want het pakketje moet tussen 10 en 12 mei worden verstuurd aangezien het de bedoeling is dat iedereen op 14 mei het pakketje opent! Dat betekent dat ik nog 8 -10 dagen heb om een heel pakket samen te stellen.

Er moet nu echt wat gebeuren.. Ik wil het pakketje gewoon op tijd af hebben. En er zijn al heel wat mensen klaar!! Dus de druk wordt groter en groter.

Hier daarom een bericht speciaal voor mijn swapmaatje. Niet dat zij weet dat dit voor haar is, maar het is iets symbolisch. 🙂

Lief swapmaatje,
Het komt allemaal goed.. Dat beloof ik je. Buiten het feit om dat ik mezelf een afgang wil besparen op instagram, wil ik je ook gewoon een leuk pakketje geven omdat ik weet hoeveel je er naar uit kijkt! Je bent er zo erg mee bezig en wil je echt niet teleurstellen.
Ik ga nogmaals je instagramfeed helemaal doorspitten en niet te veel nadenken, maar gewoon doen/kopen/maken or whatever!
Ik hoop dat jullie blij zullen zijn met het pakketje dat jullie op 14 mei zullen gaan openen. 

Liefs,

Nova

Kende jij het swappen al? En heb jij hier ooit een keer aan meegedaan?

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 9 mei 2016 / 1:15 pm

    Ik doe ook mee, ik vind het super leuk. Hopelijk vind mijn swapmaatje het ook leuk haha!
    Leuk geschreven, tot instagrams 😉
    xx