instagram

52   1235
50   1011
113   5498
744   3965
62   3822

Hoe ziet mijn leven na een auto-ongeluk eruit?

Vorige week vertelde ik je over mijn auto-ongeluk. Nu ik de titel lees van deze blogpost, lijkt het weer veel heftiger dan dat het is. Maar goed, ik heb je een vervolg beloofd, so her it is.

Wat was ze nou aan het doen?

Die vraag heb ik van vele lezers gehad, logisch! Ik kan je nu vertellen dat ik het nog steeds niet weet. Ze was niet bezig met haar telefoon, wat vele dachten. Ze had namelijk haar telefoon thuis vergeten. Na dat ik het voor de tweede keer had gevraagd, heb ik de hoop opgegeven. Het zal toch niets meer aan de situatie veranderen.

Autoschade

Gek genoeg heb ik de minste schade aan mijn auto. Ik vind dit gek, omdat ik aan twee kanten ben geraakt. De Skoda Fabia zag er niet heel charmant meeruit en de Fiat Panda die mij heeft geraakt al helemaal niet. Ik heb een klein deukje bij de deur van mijn kofferbak en voor is mijn kentekenplaat wat in de kreukels, maar that’s it.

Lichamelijk letsel

Helaas ben ik er qua lichamelijk letsel er van ons drie, of eigenlijk vier als ik E. mee tel, er het slechtste uit gekomen. Na de aanrijding had ik last van mijn rug en mijn nek. Ik kon meteen terecht bij de huisarts. Daar werd gelukkig snel duidelijk dat mijn wervels ok zijn, maar dat de aanhechting rondom mijn wervels zodanig heb aangespannen tijdens de klap dat ik dat nog wel even zal gaan voelen. Ik had ook een lichte hersenschudding. Veel rust werd geadviseerd en paracetamol tegen de rugpijn.

2 weken later

2 weken later heb ik nog steeds last van mijn rug. Te lang zitten en te lang staan (tijdens het koken bijvoorbeeld) is echt niet prettig. Ik heb die week weer een bezoekje gebracht aan de huisarts en toen werd duidelijk dat er een spier is gescheurd. Pff, ja joh dat kan er ook nog wel bij. Nu een week na mijn bezoek heb ik er nog even veel last van als toen ik voor het laatst bij de huisarts was. Dit zou 6 weken mogen duren. Duurt het langer? Dan moet ik terug komen. Ben ik dus mooi klaar mee.

Angst

Naast het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen, ben ik ook angstig geworden in het verkeer. Telkens als ik moet remmen, houd ik mijn hart vast. “Wat zal de ander doen? Ziet hij/zij dat ik rem?” Ik heb echt geen invloed op wat iemand anders in het verkeer doet. Dat is na deze aanrijding nog duidelijker geworden. Wat de oorzaak was, weten wij dus nog steeds niet. Ik hoop voor haar en een ander dat dit haar niet nog eens zal overkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar let juist daarom extra goed op!

Liefs,
Nova

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Yvette
    23 april 2019 / 5:55 pm

    Wat heftig ik hoop dat alles goed komt!