instagram

15   791
85   2008
51   1037
114   5559
748   3994

More Than a Mom – Anna

Het is maandag en tijd voor een nieuwe More Than a Mom van de week. Deze week doet Anna haar verhaal. Ik kan me heel goed vinden in Anna. Niet alleen omdat we even oud zijn en onze kindjes op dezelfde dag zijn geboren, maar ook wat school betreft. We hebben allebei onze school zo snel mogelijk na de bevalling weer opgepakt. Benieuwd naar Anna haar verhaal?

Ik ben Anna, nu 21 jaar en woon al mijn hele leven in de zelfde stad in het zelfde huis. Ik heb een normale jeugd gehad met 2 lieve ouders die beide een goede baan hadden waardoor ik niks te kort kwam. Ik heb de havo gedaan en heb ik zonder al te veel moeite mijn examens gehaald. Ook heb ik een bijbaantje in de supermarkt.

In de vakantie na mijn examens kwamen mijn ouders met de mededeling dat ze gingen scheiden.

Na de vakantie ben ik begonnen met een HBO opleiding verpleegkundig. Door alles wat er om me heen gebeurde, de scheiding en mijn eerste date met mijn lieve vriendje en mijn sociale leven, heb ik veel onvoldoendes gehaald en moest ik na 2 jaar helaas stoppen. Maar omdat ik zeker weet dat ik neonatologie verpleegkundige wil worden heb ik besloten om naar het MBO-V te gaan. Hier mocht ik in het 2e jaar instromen bij de verpleegkunde niveau 4 opleiding.

MBO ging me erg makkelijk af en hierdoor had ik veel tijd om bij mijn vriend te zijn. Ik zat toen aan de pil maar kreeg last van tussenbloedingen. Hierdoor heb ik verschillende, negatieve, zwangerschapstesten gedaan. Toen bedacht ik dat als ik een maand zou stoppen met de pil en daarna weer zou beginnen zou het misschien wel stoppen. In de maand dat ik gestopt was deden we het netjes met condoom maar hier stopte we gelijk mee toen ik na die maand weer begon. En daar ging het dus ‘mis’. Toen mijn vriend zei dat ik twee weken over tijd was (ja hij is betrokken haha) besloten we toch weer een test te doen, en deze was positief. Ik was toen 19. We waren allebei geschrokken maar ook heel blij (want door de vorige testen hadden we het er al over gehad, wat als de test wel positief was). We wilden nog niks tegen onze ouders zeggen tot ik 12 weken was en maakten stiekem afspraken bij de verloskundige. Maar na 8 weken konden we ons niet meer inhouden en hebben we het verteld. (ook omdat ik in die tijd misselijk was en dus regelmatig naar het toilet rende..). Het was een grote schok voor iedereen maar na een tijdje accepteerde ze het toch.

Op school had ik geregeld dat ik de eerste stage van het 3e leerjaar zou missen omdat ik dan hoog zwanger zou zijn. De uren zou ik niet missen omdat ik op het HBO ook stages had gelopen maar ik zou moeite krijgen met de stage opdrachten. Ik ben op dinsdag voor het laatst naar school geweest en de vrijdag, 7 november, ben ik na een bevalling van 9 uurtjes bevallen van mijn kleine wonder Saar. (4 dagen voor de uitgerekende datum). Na 3 weken thuis zitten met een vooral slapende baby begon ik me te vervelen. Ik wilde weer naar school. En dat deed ik!

De 2e helft van het 3e leerjaar moest ik weer stage gaan lopen. Hiervoor moesten we een stage leerplan maken. Ik had hier in gezet dat ik de 7 opdrachten in 1 stage zou doen. Maar de leraren zeiden vrijwel gelijk van dat me dat niet zou gaan lukken.. Nou moet je opletten!! Ik heb toen een ontzettend drukke periode gehad waarin een normale week voor mij was: ma en di school van half 9 tot half 6, woe, do en vr stage van half 8 tot 4, en zaterdag en/of zondag werken bij de supermarkt. Daarnaast bezig met mijn opdrachten en huiswerk van school, vriendje die aandacht nodig heeft en natuurlijk mijn PRINSES! We hadden gelukkig een flexibele gastouder die oppaste als we beiden moesten werken. Hier brachten en we haar dan ook regelmatig naartoe.

Omdat ik zo goed bezig was heb ik gewoon ALLES af gekregen!! (Normaal heb je 2 à 3 stages voor 7 boekjes en ik heb ze dus allemaal in 1 stage gedaan. TROTSS).

En toen was het vakantie.. Of in mijn geval werken.. Mijn vriend en ik hebben toen via via More Than a Mom - Annaeen particulier huurhuisje gekregen hebben dus naast het werken bijna elk vrije moment dat we hadden daar aan besteed.

En hier zit ik dus, aan mijn eigen tafel in mijn nieuwe huisje, nog steeds in de zelfde stad met de zelfde lieve vriend, met de zelfde opleiding (maar dan wel in het 4e leerjaar) en het zelfde bijbaantje maar met een geweldig lieve dochter (die net is gaan staan in haar eigen bedje (zie foto)). In een van de drukste maar leukste tijden van mijn leven.

Moeder zijn is het heerlijkste gevoel van de hele wereld maar ik ben blij dat ik daarnaast bezig ben met mijn carrière.

Liefs, Anna

Wat vond jij van dit mooie verhaal van Anna. Is ze geen super mama? Ik vind van wel!

Wil jij ook jouw More Than a Mom verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar contact@morethanamom.nl

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *