instagram

62   1568
50   1017
113   5510
745   3967
62   3824

Klussen doe je zo: 5 budget klustips op een rij

Nu ik het grootste gedeelte van het klussen achter de rug heb, wil ik graag een aantal  budget klustips met jullie delen.  Het klussen in je woning houdt nooit op, maar we weten allemaal hoe het is als je een nieuwe woning krijgt. Ik ben immers nog een student, dus van de budgettips moet ik het hebben. Maar volgens mij kan iedereen wel tips waarbij je geld kun besparen wel waarderen. 

Tip 1: Hornbach

Hornbach is mijn favoriete bouwmarkt. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik HOUD van Hornbach. Hornbach heeft namelijk de laagste prijs garantie. Dat houdt niet alleen in dat zij de goedkoopste bouwmarkt zijn, maar dat houdt ook in dat zij dat ten alle tijden willen blijven. Dus ook als er korting zit op een product in een andere bouwmarkt. Dan gooien zij er leuk 10% extra korting tegen aan! (Meld dit wel even bij de servicebalie van de betreffende afdeling, zodat zij het voor u in orde kunnen maken). En ja het kan heel veel schelen. Ik heb bijvoorbeeld op Histor zijdeglans verf per pot gewoon al 20 euro (!!) korting op kunnen krijgen. 🙂

Nadeel: Het zit niet overal dicht in de buurt. Er zijn maar 13 vestigingen in heel Nederland.

Tip 2: Action

De kwasten van de action zijn de meest fijne kwasten waar ik mee heb gewerkt! Al is Action bijna overal goed voor, wil ik de kwasten even in het zonnetje zetten. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat ze relatief goedkoop zijn (duh, anders was dit ook geen tip in mijn budget klustips lijst geweest ;-)). Je hebt genoeg keus, dus ik raad het zeker aan om er even een kijkje te nemen in het kwasten-pad.

Tip 3: Lenen

Probeer zo veel mogelijk te lenen, En dan heb ik het niet over geld, maar over gereedschap. Het lenen van gereedschap raad ik aan,e omdat je het wellicht niet iedere week zal gaan gebruiken. Zo bespaar je weer geld voor andere dingen!

Tip 4: Tijd

Ik moet eigenlijk zeggen dat ik zelf niet zoveel tijd heb genomen. Of misschien juist wel, aangezien ik al maanden notities bijhield van wat ik wilde hebben. Maar ik heb dan geen rekening gehouden met de onverwachte uitgaven. En wat onverwachts kwam, heb ik 9 van de 10 keren niet volledig uitgezocht..
Maar goed, met tijd kun je veel bereiken. Neem de tijd om goed na te denken wat je wil, zodat je verschillende winkels kan gaan bezoeken om prijzen te vergelijken. En misschien wel het belangrijkste, heb geduld. Als je graag iets goedkoper wil hebben, wat bijna altijd wel kan, dan word je geduld zeker op de proef gesteld.

Tip 5: Vraag om hulp

Samen klussen

Misschien is dit niet een tip die je in dit rijtje verwacht, maar hij hoort er toch wel degelijk in te zitten. Ben je bijvoorbeeld niet zo handig in het leggen van laminaat? Vraag dan of iemand in jouw omgeving het wel kan en jou wil helpen. Dit scheelt toch weer al gauw 12 euro per m2 aan legkosten. We kennen allemaal werkspot, maar daar betaal je natuurlijk ook gewoon voor. Probeer het eerst in je omgeving en iemand betalen om het een en ander geregeld te krijgen kan altijd nog!

Het zijn misschien voor de hand liggende tips, maar het kan denk ik geen kwaad om ze even overzichtelijk op een rijtje te hebben. Je bent ten slotte nooit echt klaar met klussen in je woning, dus hopelijk komt dit rijtje altijd goed van pas!

Liefs,

Nova

 

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 10 mei 2019 / 11:26 am

    Fijn dat je deze handige tips hebt willen delen, ik ga ermee aan de slag!